Króliczek 14 lat
Mam królika miniaturkę, który ma 14 lat. Od pewnego czasu traci wagę, mimo że je dość dużo,powiedziałabym, że bardzo dużo. Czy powinnam coś zmienić w jego diecie? Czy są jakieś przeciwskazania co do doboru produktów, które królik powinien spożywać w tym wieku?
no to bardzo piękny wiek. Należy pamiętać , że u starszych zwierząt trzeba dawać pokarmy bardzo dobrej jaości mniej balastu a wagowo mniej. CZayli lekkie dogadzanie chyba, że jest grubasem to zwierze to wtedy co innego. W takim wieku musisz się liczyć z niewydolnościami narządowymi, a to bardzo prawdopodobne u twojego pupila.
Ale czad
To jakiś fenomen króliczek w wieku 14 lat! Jak to zrobiłaś. Mój poprzedni króliczek miał 6 lat i zmarł, bo miał robaki. Baaardzo dużo jadł i chudł. Może warto się tym zainteresować, jeśłi sprawa jest jeszcze aktualna i zrobić badanie na robaki.
To jakiś fenomen króliczek w wieku 14 lat! Jak to zrobiłaś. Mój poprzedni króliczek miał 6 lat i zmarł, bo miał robaki. Baaardzo dużo jadł i chudł. Może warto się tym zainteresować, jeśłi sprawa jest jeszcze aktualna i zrobić badanie na robaki.
-
- Informacje
-