Prawdziwa dieta dla królika miniaturki- czytaj do końca
Ja mojej królicy dawałam granulat, ale w bardzo małych ilościach - kilka granulek dziennie. No i był on raczej dobry - Cuni Pro, czyli nie jakieś byle co z supermarketu. Ale zdaję sobie sprawę, że dieta bezgranulatowa jest zdrowsza.
Wiadomo nie można przesadzać z granulatem, ale jak się daje jakiś porządniejszy nie z supermarketu, to bez przesady tyle chemii nie ma. Ja swojemu daję beaphara care+ do tego sianko, trawki trochę i jakies suszone owoce, maliny jada, ale nie żeby jakos specjalnie, poza tym są drogie..emkagoska pisze:Ja mojemu także staram się ograniczać granulat, żeby na powrót docenił sianko:) Podaję mu Frykasy, nie jest to karma typowa dla królika, ale dobrze przez niego tolerowana, skład też nie jest najgorszy.
-
Witam,
Mam czteroletniego królika, którego od początku karmię Versele-Lagą, chciałbym przejść na granulat. Pierwsze próby już za mną, trwały 2 tygodnie i poległam. Czy komukolwiek udało się przekonać swojego królika po kilku latach, że granulat tez może być smaczny? Oczywiście nową karmę wprowadzałam bardzo powoli, zmniejszając jej ilość a zwiększają ilość granulatu.
Mam czteroletniego królika, którego od początku karmię Versele-Lagą, chciałbym przejść na granulat. Pierwsze próby już za mną, trwały 2 tygodnie i poległam. Czy komukolwiek udało się przekonać swojego królika po kilku latach, że granulat tez może być smaczny? Oczywiście nową karmę wprowadzałam bardzo powoli, zmniejszając jej ilość a zwiększają ilość granulatu.
-
Każdy ma prawo do swojego zdaniaGość pisze:Ja nie sądze że Vitapol to dziadocstwo.
-
- Informacje
-