Berneńczyk
Widuję psa mieszkającego w budzie, ledwo wstaje. Wybaczcie ale nie rozumiem tego, po co mi pies jak ma być w kojcu? Dam mu jeść pobawię się z nim, ba nawet czasem pójdę z nim na spacer... jaki jest cel trzymania psa? Żeby pilnował? Alarm sobie lepiej kupić, taniej wyjdzie. Ładny mi towarzysz człowieka- na podwórku w budzie.
Zapytać też nie mogę?Wiem..wiem...A gdzie śpi on w zimie.Chyba na dworze.Ja mam taką dużą ,ogromną posesje że...Dardamell pisze:Za huskiego to Ty się nie bierz. To trudne psy, głównie dla osób, które mają dużo czasu, cierpliwości oraz wiodą bardzo aktywny tryb życia. Jeżeli nie zapewnisz takiemu odpowiedniej dla niego dawki ruchu to zryje Ci cały ogród, ucieknie z posesji i najprawdopodobniej wbiegnie pod samochód.
Lecą przed siebie.A jaki pies jest do kojca,żeby w zimie spadał na dworze?
Zapytać też nie mogę?Wiem..wiem...A gdzie śpi on w zimie.Chyba na dworze.Ja mam taką dużą ,ogromną posesje że...Dardamell pisze:Za huskiego to Ty się nie bierz. To trudne psy, głównie dla osób, które mają dużo czasu, cierpliwości oraz wiodą bardzo aktywny tryb życia. Jeżeli nie zapewnisz takiemu odpowiedniej dla niego dawki ruchu to zryje Ci cały ogród, ucieknie z posesji i najprawdopodobniej wbiegnie pod samochód.
Lecą przed siebie.A jaki pies jest do kojca,żeby w zimie spadał na dworze?
A psy stróżujące ?Nie przesadzajcie z tymi truciami i wykradaniami psów na miłosc boską ......
Psy stróżująco obronne istnieją na świecie ....nie są to łatwe rasy ale istnieją .Pytanie czy autor tematu ma pojęcie o opiece nad psem czy tylko chce kupić .
ania05 pisze:A psy stróżujące ?Nie przesadzajcie z tymi truciami i wykradaniami psów na miłosc boską ......
Moim rodzicom kiedyś otruto psa, więc nie uważam że przesadzamy.
Owszem są psy stróżujące i w nieodpowiednich rękach to chodzące bomby. Bardzo często pozbawione kontaktu z człowiekiem, siedzące w kojcach i wypuszczane na noc żeby spełniały swoją rolę.
Otrucia jesli takowe będzie planowane nie upilnujesz przy dużym terenie .Chyba że podwórka ma 2 na 2 metry i widzisz czy coś nie leży .Trzeba jeszcze by zapytać autora tematu czy pilnowanie terenu ma się odbywać w sposób chałaśliwy czy wyeliminowania nieproszonego gościa tuż przy furtce Wtedy można polecić rasę -w pierwszym przypadku -york ,w drugim moskiewski stróżujący .Sory za żarty ale wydaje mi się ze autor nie ma pojęcia o psach a pozostali się zbyt przejmują .
-
- Informacje
-