Cieczka
-
Usuwam post merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2014, 20:39 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pisałam też w tej sprawie do weterynarza w e-karmie,który tam zajmuje się doradztwem i odpowiedział mi że suki dużych raz często mają cieczki co 8-10 miesięcy i że mam się tym nie przejmować,chyba że okres oczekiwania na cieczkę byłby znacznie dłuższy niż ten podany przez niego.
-
Ale wcześniej miała te cieczki normalnie czy to była dopiero pierwsza cieczka i czekasz na drugą?
-
To będzie jej czwarta cieczka,druga była po 7 miesiącach,trzecia po 8, a teraz czekam na razie minęło osiem miesięcy od trzeciej cieczki i wydaje mi się że dzisiaj zaczęła się trochę "cieczkowo" zachowywać tzn.ma mniejszy apetyt,mocno myje swoją "truskaweczkę",jest trochę niespokojna. Ale póki co w ogóle nie krwawi,no i t......... nie jest opuchnięta jak to było poprzednimi razy.
-
Usuwam post merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2014, 20:40 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ja póki co nie widzę adoracji ze strony psów a i ona nie jest nimi za bardzo zainteresowana. Dzisiaj od rana intensywnie myje swoją truskaweczkę,może coś się zacznie dziać z ta jej cieczką .My z mężem śmiejemy się, że robi nam na złość żebyśmy jej nie zakładali majtasów, których serdecznie nie znosi i od razu przechodzi jej ochota na amory ,leży obrażona ale na szczęście nie próbuje ich ściągać.
Cicha ruja moze byc czasami faktycznie trudna do zaobserwowania wlasnie ze wzgledu na brak lub znikome krwawienie, jednak sa pewne przeslanki, ktore beda wskazywac na to, ze suka przechodzi wlasnie cieczke: czeste oddawanie moczu, wylizywanie krocza, opuchniety srom, zmiany w zachowaniu psa.
-
Moja sunia dzisiaj po 9-ciu miesiącach wreszcie dostała cieczkę, faktycznie jak pisałam parę dni wcześniej miała już pewne objawy tj.wylizywała krocze,zmniejszył jej się apetyt i często nawet w nocy chciała wychodzić sikać. Dzisiaj już dość mocno krwawi.
-
- Informacje
-