Cieczka

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Polka199

24 października 2013, 20:30

Co zrobić czuje się okropnie moja suczka dostał pierwszą cieczkę mam jeszcze psa nie przypilnowałam jej i raz się zdarzyło że niestety doszło do ... ... ma dopiero 6 miesięcy czy to możliwe że jest w ciąży a jak jest jak to można rozpoznać . i Ile kosztują odpowiednie leki aby usunąć ciąże . Proszę nie wiem co robić Jeśli ona nie przeżyje ja też nie przeżyje . Płacze już cały wieczór od zdarzenia . Proszę , Błagam o pomoc :!: :!: :!: Jezu co robić . Ta sytuacja jest nie do wytrzymania . Ja tak kocham moją Suczkę RÓZIE .
ania005

24 października 2013, 20:58

Zadzwon do najbliższego gab.weterynaryjnego i zapytaj co zrobić w takiej sytuacji ,może lekarz poda zastrzyk i będzie po sprawie ,nie znam się ale wydaje mi się ze można jeszcze zapobiec .
SleepingSun

24 października 2013, 20:59

wykonajcie sterylkę.
Seiti

24 października 2013, 21:02

Jeżeli suka nie ma być suką hodowlaną to sterylka.
Polka199

24 października 2013, 21:05

Ja mam dopiero 13 lat raczej z kieszonkowego nie spłacę takich metod która jest naj. tańsza a skuteczna moi rodzice raczej nie dadzą kasy na coś takiego mamy dużo wydatków remontujemy dom PROSZĘ życie bez mojej suczki to nie to samo :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
89ola

24 października 2013, 21:09

jedyne co możesz zrobić, to znaleźć adres Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w swoim mieście (lub inną fundacje) i skontaktować się z nimi najlepiej osobiście, być może pokryją koszty sterylki.
Polka199

24 października 2013, 21:18

89ola pisze:jedyne co możesz zrobić, to znaleźć adres Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w swoim mieście (lub inną fundacje) i skontaktować się z nimi najlepiej osobiście, być może pokryją koszty sterylki.
Mieszkam w SzczUcinie to taka mała miejscowość koło Krakowa
Czy mógłby mi ktoś podać ceny takich różnych leków
Przed Chwilą byłam u pieska nie wiem ale chyba cieczka dalej jest teraz mała ale możliwe że jest
ania005

24 października 2013, 21:20

Tak czy inaczej musisz coś zrobić .Jeśli masz psa to co cieczka będą szczeniaki ,a to już jest barbarzyństwo .
Polka199

24 października 2013, 21:24

Nie martw się nie wiem czy tego psa nie oddać do takiego pana raz go chciał wziąć ale zbyt go kochałam by oddać teraz jak by chciał lepiej by było dać go temu panu on by się nim dobrze opiekowała jak jednak nie będzie go chciał dom mojej babci . Niestety więcej nie pozwolę na taką sytuację . :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Jeśli moja suczka oczywiście przerzyje :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
89ola

24 października 2013, 21:24

ponoć kobiety w ciąży czasem dalej mają okres, nie wiem czy u psów może być tak samo. pocieszające jest to że rzadko jaka suka (z mojego doświadczenia) zachodzi w ciąże przy pierwszej cieczce.
dobrze było by zbadać psa czy w ogóle doszło do zapłodnienia, a koszty....są różne, wszystko zależy od miasta,kliniki.
Polka199

24 października 2013, 21:29

Takie pyt jeszcze mam jeśli piesek ma 6 miesięcy a jednak by musiał urodzić to cesarka była by możliwa i zdrowa dla suczki i szczeniaka
Oczywiście nie mam zamiaru do tego dopuścić , ale muszę się o to zapytać
Dziękuje wam wszystkim za pomoc nigdy wam tego nie zapomnę nawet jeśli sunia nie przerzyje wiem że staracie się nam pomuc tylko dzięki wam mam nadzieje że Rózia Przeżyje
89ola

24 października 2013, 21:36

cesarka to koszt duuuuużo większy niż aborcja (za cesarkę kota płaciłam coś ponad 400zł ale to była całodobowa klinika)
skoro najbliżej masz kraków to zadzwoń do fundacji w krakowie, coś na pewno ci doradzą.
druga rzecz, możesz iść do każdego weterynarza w swoim mieście, opowiedzieć jak wygląda sprawa (nie bój się popłakać) a nóż jakiś wet za darmo chociaż zbada twojego psa.

ja 10lat temu tak zrobiłam
szarada

26 października 2013, 00:47

W Krakowskim T.O.Zie Ci od razu pomogą, dzwoń szybko, nie oddawaj drugiego pieska ,to nie rzecz ,on też ma uczucia jak Ty!.W T.O.Z> pomogą Ci za darmo.Tylko działaj szybko, psy rozdziel natychmiast, bo jak nie zaszła,do dziś to nadal może,najgorszy jest ostatni tydzień cieczki,od samego skoku na suczkę się nie zachodzi, muszą się zszczepić,zakleszczyć, to chwile trwa.
http://www.ktoz.krakow.pl/
Jak nie masz na telefon ,pisz maila, na ich adres mailowy.
Po drugie idż sama do najbliższego wet. zapytaj o cene zastrzyku, powiedz co się stało,jaka sytuacja,zapytaj czy możesz spłacić zastrzyk na raty.ale te zastrzyki nie są zdrowe dla suni, lepsza sterylizacja,przez T.O.Z. za darmo.
Polka199

26 października 2013, 19:18

Mam dobrą wiadomość Rózia nie jest w ciąży .
Mój Łatek ten pies Gdzieś znikną ale nic mu na pewno nie jest Pewnie z Tydzień wróci , jak zgłodnieje . Łatek nie jest typem psa udomowionego jest bardziej włóczęgo , Kiedyś nie było go ponad tydzień bo poszedł na oczyszczalnie ścieków musiałam jechać po niego Rowerem aby przyszedł ze mną do domu :lol: :lol: :lol: :D :D :D
Gość

26 października 2013, 19:22

szarada pisze:W Krakowskim T.O.Zie Ci od razu pomogą, dzwoń szybko, nie oddawaj drugiego pieska ,to nie rzecz ,on też ma uczucia jak Ty!.W T.O.Z> pomogą Ci za darmo.Tylko działaj szybko, psy rozdziel natychmiast, bo jak nie zaszła,do dziś to nadal może,najgorszy jest ostatni tydzień cieczki,od samego skoku na suczkę się nie zachodzi, muszą się zszczepić,zakleszczyć, to chwile trwa.
http://www.ktoz.krakow.pl/
Jak nie masz na telefon ,pisz maila, na ich adres mailowy.
Po drugie idż sama do najbliższego wet. zapytaj o cene zastrzyku, powiedz co się stało,jaka sytuacja,zapytaj czy możesz spłacić zastrzyk na raty.ale te zastrzyki nie są zdrowe dla suni, lepsza sterylizacja,przez T.O.Z. za darmo.
Suczka dalej ma Cieczkę a to znaczy że nie jest w ciąży sprawdzam kilka razy dziennie
Nie martw się Oddam drugiego pieska ale za niedługo się przeprowadzam i będę mieszkać zaraz obok mojej babci do której oddaj Łatka więc będę go codziennie odwiedzać i chodzić z nim na spacery :wink:
ODPOWIEDZ
  • Informacje