co to za pies??

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
cockermanka

18 września 2011, 21:34

Szpic miniaturowy pomeranian - ostrzyżony 8)
czarno_czerwona

19 września 2011, 21:27

Myśle tak samo ale wole wersje w futrze
japanisze

20 września 2011, 00:21

Pies o wyjątkowo trudnym charakterze.
sloneczko8787

29 września 2011, 09:37

japanisze pisze:Pies o wyjątkowo trudnym charakterze.

no coś Ty ? poważnie gadasz,moja ciocia ma 2 i są super,zero problemów
Piuma

29 września 2011, 22:28

Ja mam 4 szpice male co prawda , ale nie mam z nimi zadnych problemow , pierwsze slyszę,ze pomeraniany sa problematyczne....Chyba jakiś bzdur gdzies się naczytalas. Mialaś kontakt z ta rasa ? Wierne , mile , zgodne z innymi, ciut czasem nieufne do obcych co ja uwazam za zaletę :)
japanisze

30 września 2011, 16:21

Zaglądam a tu tyle o mnie i do mnie :D
no coś Ty ? poważnie gadasz,moja ciocia ma 2 i są super,zero problemów
No - poważnie gadam :lol: Nie ma psów, które nie sprawiają problemów (!!!), być może po prostu Twoja ciocia ma mniejsze wymagania wychowawcze i niektóre rzeczy, które przeszkadzały by mi, jej nie wadzą. Już nie raz poznawałam psy idealne, bezproblemowe, które moim zdaniem były źle wychowane, ale właścicielom nie przeszkadzało np. ciągnięcie na smyczy, nadmierna szczekliwość, nadmierna lękliwość, nadmierne emocjonowanie, skakanie po ludziach itd.
ale nie mam z nimi zadnych problemow
Wybacz, ale Ci nie wierzę :) Chyba musiałabym Cię prosić o nagranie kilku filmików na dowód, bo trudno mi uwierzyć, że są psy idealne, które nie sprawiają problemów :D
Chyba jakiś bzdur gdzies się naczytalas. Mialaś kontakt z ta rasa ?
Tak, miałam - bezpośredni i pośredni (może niezbyt udany przykład, ale jedyny obiektywnie weryfikowalny jaki mi przychodzi do głowy - zobacz ile psów tej rasy obecnych jest w popularnych programach rozrywkowych dotyczących szkolenia psów i zobacz jakie te psy mają problemy).
To mały pies stróżujący = w praktyce bardzo szczekliwy; nieufny wobec obcych = w praktyce, jeśli źle wychowany, to skłonny do agresji lękowej (jeszcze z uwagi na małe gabaryty, bo przecież takich psów przestrzeni nikt nie szanuje); mały piesek "do towarzystwa", którego bardzo łatwo rozpieścić i ubezwłasnowolnić, uzależnić od siebie, co skutkuje dodatkowo lękiem separacyjnym i ogólną niemożnością radzenia sobie ze światem; poza tym łatwo z niego zrobić zazdrosnego egoistę.

Myślę, że na tę rasę trzeba mieć rozum i doświadczenie, nie jest dla każdego :mrgreen:
Gość

30 września 2011, 16:42

japanisze to że ty uwazasz inaczej nie znaczy ze masz rację. Myślisz ze pozjadałas wszystkie rozumy -jesteś w błędzie :mrgreen:

jak ja nie lubię takich ludzi -racja jest moja i tylko moja

japanisze autorytet z ciebie żaden i powinnas przystopowac
japanisze

30 września 2011, 17:30

Pozdrawiam i życzę więcej odwagi zarówno na forum jak i w życiu; jak Ci wyrosną jaja i się zalogujesz to pogadamy :lol:
Może i jestem mądralą, ale przynajmniej nie jestem tchórzem :lol: :mrgreen: :roll:

Myślę, że wiem kim jesteś, napisze Ci PW :mrgreen:
Gość

30 września 2011, 17:37

nick na forum to bohaterstwo ? weź ty się dziewczynko już bardziej nie pogrążaj :mrgreen: Znalazła się ,,bohatyrka" :mrgreen: Bede chcieć to się zaloguje,ale to zalezy wyłacznie ode mnie .

cya
Piuma

02 października 2011, 13:06

Mials kontakt z jednym pieskiem tej rasy i od razu przekreslasz wszystkie.
Poczytaj nasza stronkę , z naszymi spostrzezeniami , bowiem zyjemy z takimi pieskami juz lat kilkanascie
http://www.spitzwhite.cba.pl ze szczegolnym uwzglednieniem dzialu charakter i porady . Milej lektury :)
Seiti

02 października 2011, 13:42

Piuma może po prostu umiecie psy wychować :D A ktoś kto nie ma pojęcia o psach, czy danej rasie to pies mu na łeb wejdzie. Ja się zgadzam z Japanisze, że wszystko kwestia wymagań np moim znajomym nie przeszkadza fakt, że jak przychodzą goście to pies zawzięcie miski pilnuję i ruszyć się nie można, mnie by szlag trafił a im to zupełnie nie przeszkadza. I Japanisze trafnie zauważyła że często te psiaczki są w programach o problematycznych psach, ale pewnie nieumiejętność wychowania się kłania.
Piuma

02 października 2011, 19:43

Wręcz przeciwnie - my je rozpieszczamy do granic mozliwosci, a i tak nie sprawiaja problemow :) Moze dlatego ,ze nigdy nie podnosimy na nie glosyu , a do wykonywania jakiegolwiek polecenia uzywamy wyłącznie metod pozytywnych. Szpic slucha tylko wtedy gdy :
-lubi szkolacego.
-oplaca mu sie wykonanie polecenia
-i polecenie ma sens w/g niego
To niezalezne pieski o wrazliwej psychice i nalezy to uszanowac :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje