Dzień Dobry szczególnie panu Jarku,
Moja sunia Łatka ostatnio dziwnie się zachowuję. Jak mama przychodzi do pokoju rano, sunia na nią warczy,szczeka i jeszcze ją gryzię. Mama przychodzi po nią żeby wyjść z nią na spacer kiedy mama jest już na Podwórku sunia ją liżę, robi też tak w dzień nie tylko jak leży ale np. jak się bawi, biega, siedzi. Na mnie mniej warczy ale czasem na mnie też. Czy to może być objawa cieczki?
Czy to? Do pana Jarka.
-
nagła zmiana zachowania psa może świadczyć o jakiejś chorobie. najpierw weterynarz, potem behawiorysta.
to nie wygląda na cieczke należy psa zbadać i jesli nic złego nie pokaże , behawiorysta. A w jakim wieku jest pies?
Musisz ustalić jej zasady, choćby grzeczne czekanie na posiłek, na wyjście. Nauka schodzenia z łóżka obowiązkowa, naucz ją że może wchodzić na łóżko tylko jak kładziesz specjalnie do tego przeznaczony kocyk. Komenda "na miejsce" też się przyda. Za warczenie na kogoś powinna wylecieć z pokoju na minutę. (kiedy będzie Ciebie pilnowała).
Nie mam zaufania do karm z zoologicznego, raczej można w nich spotkać karmy marne jakościowo.
Nie mam zaufania do karm z zoologicznego, raczej można w nich spotkać karmy marne jakościowo.
-
- Informacje
-