dwie sprawy dot. labradora

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
sqbana

28 lipca 2009, 13:35

Wiem, że gdzieś był już taki temat, zdaje się że ktoś podawał nawet tabele dotyczące prawidłowej wagi u labradora - że jednak nie mogę znaleźć tego tematu postanowiłam zapytać - ile powinien ważyc 11 tygodniowy labrador? Mój Oskar waży 8 kg, czy to dobra waga?
Następną sprawą jest to że nie zeszły mu jeszcze jąderka - nasza wet powiedziała, że to nie dobrze- w innym temacie zaś przeczytałam, że mogą one schodzić do 6 miesiąca. Proszę o wyjaśnienie.

ah i jeszcze jedno: czy parówka pokrojona w maluteńkie kostki może służyć jako przysmak, którym będę nagradzać swoją psine?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sissy

29 lipca 2009, 07:40

Wydaje mi się,ze to odpowiednia waga.
CO do zstąpienia jąder. Fakt,do 6 miesiąca mogą mu jeszcze zstąpić,a nawet-do ósmego.
A jeśli chodzi o parówki-mój malec czasami je dostaje(odtłuszczone,bez ,,skórki'')
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

08 sierpnia 2009, 00:59

jądra u Twojego psa powinny już być na swoim miejscu. Do 4 miesiaca czyli jak najszybciej należy rozpocząć kurację hormonalną, która może ( nie musi ) pomóc zstąpić jądrom na swoje miejce.
Awatar użytkownika
Sissy

09 sierpnia 2009, 11:18

Jarek pisze:jądra u Twojego psa powinny już być na swoim miejscu. Do 4 miesiaca czyli jak najszybciej należy rozpocząć kurację hormonalną, która może ( nie musi ) pomóc zstąpić jądrom na swoje miejce.
A przecież jest jeszcze możliwość,że jądra same zstąpią...
Mojemu zstąpiły w wieku 7 miesięcy... Czy to jest też ukierunkowane ze względu na rasę? To znaczy,jednym szybciej drugim wolniej?
Jeśli interwencja lekarzy nie pomoże,a jąderka same też nie zstąpią-konieczna będzie kastracja.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

11 sierpnia 2009, 22:56

może się to stać ale jest bardzo mało prawdopodobne. Są rasy u których jest to bardziej prawdopodobne , ale labrador do nich nie należy. Niemniej z punktu matematyki taka szansa istnieje.
ODPOWIEDZ
  • Informacje