Jak bezpiecznie przewozić psy?
-
Najlepszym pomyslem jest dobra klatka nie przesówająca się w samochodzie. szelki sa jaknajbardziej ok tylkomoga byc niewygodne dla psa przy dlugiej drodze a w klatce może się obrocic połozyc jak chce. Sa jeszcze maty ostatnio widziałam taka na jedno siedzenie.
-
I wszystko by było fajnie gdyby każdy kto ma dużego psa posiadał jednocześnie samochód odpowiednich gabarytów - wtedy nie jest potrzebna klatka - pies siedzi sobie wygodnie z tyłu w bagażniku i już
Tyle że większość ludzi posiada normalne samochody osobowe, a pies ma conajwyżej z tyłu do dyspozycji pół kanapy. Wsadź tam człowieku klatke która pomieści dużego psa, haha, kot by sie uśmiał
Jedynym rozwiązaniem są właśnie szelki. Ale niestety trzeba w nie nieco zainwestować - moim skromnym zdaniem szelki przewozowe Trixi lub inne im podobne wogóle sie nie nadają do tego celu
Tyle że większość ludzi posiada normalne samochody osobowe, a pies ma conajwyżej z tyłu do dyspozycji pół kanapy. Wsadź tam człowieku klatke która pomieści dużego psa, haha, kot by sie uśmiał
Jedynym rozwiązaniem są właśnie szelki. Ale niestety trzeba w nie nieco zainwestować - moim skromnym zdaniem szelki przewozowe Trixi lub inne im podobne wogóle sie nie nadają do tego celu
-
W samym bagazniku nie najlepszy pomysł ja do tego celu mam zamontowaną nie kratke tylko siatkę ochronną zeby nie przechodzila.
-
Miałam na myśli takie samochody z przegrodą
My w tym roku (w zeszłym także) jechaliśmy zwykłym samochodem 540km na wakacje. Dobre wypasione szelki były wystarczającym zabezpieczeniem zarówno nas jak i psa
My w tym roku (w zeszłym także) jechaliśmy zwykłym samochodem 540km na wakacje. Dobre wypasione szelki były wystarczającym zabezpieczeniem zarówno nas jak i psa
-
Szelki nawet zwykłe szerokie i wygodne są ok dokupuje się smycz do pasów
-
- Informacje
-