Jak dotrzeć do ludzi?

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

SleepingSun

11 sierpnia 2011, 15:48

jezu błagam Cię, przestań rozsiewać brednie po tym forum i pisać o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia. Nie nie mogą, po 1 KOSZTUJE: wydanie opinii o szczeniakach przez behawiorystę, dla każdego z osobna - bo szczeniaki są dopasowywane DO właścicieli. Nie jest tak że właściciele sobie wybierają tego chce i sru z nim do domu. po 2: opieka weterynaryjna suki przed ciąża i jej prowadzenie w tym kompleksowe badania krwi, badania pod kątem chorób genetycznych (które szczeniaki również przechodzą) oraz opieka w nagłych wypadkach, szczepienia. po3 odpowiednia karma dla szczeniąt i suki, odżywki (nie zawsze suka daje radę wykarmić wszystkie szczenięta), po 4 oczywiście koszty związane ze związkiem kynologicznym, po 5 odpowiednia socjalizacja, która wymaga masę czasu i całkowitego poświęcenia hodowcy, do tego cena benzyny na dojazdy do weterynarza itd. Owszem coś hodowcom na pewno zostaje, ale trudno żeby żyli za darmo... I wcale nie są to duże kwoty...

edit: poza tym suki nie mogą rodzić szczeniąt cały czas, muszą być zachowane odpowiednie odstępy czasowe, co się wiążę z tym że ilość taki piesków jest ograniczona
pianistka

11 sierpnia 2011, 18:16

Tak ?
Szybciutko się robi championaty ? I taaakie to tanie , jak woda w rzece .... A szybkie ! Jak dobrze pójdzie to pies dawno skończy 2 lata ;)
Same badania to koszty idące w tysiące za które nabywcy oszczędzają bo pies nie choruje. Tylko po co robić badania skoro można zaoszczędzić a nabywca zapłaci za konsekwencje .... ba żeby nabywca -( Najgorszą cenę płacą szczeniaki chorując -(
No i na pewno każdy zrobi championat ! Zejdź z obłoków, championaty robią najlepsi.
No i hodowca szybciutko rozradza ... chyba pomyliłeś nazwę, pseudohodowcy rozradzają tak co pół roku jak leci. W ZK jest ostry ogranicznik i kontrol odnośnie wieku i częstotliwości.

Zarabiają ci co produkują po 300 zł bo nie ponoszą żadnych kosztów żeby zapewnić zdrowie i prawidłową anatomię i psychikę szczeniaków, to oni mają gdzieś co będzie z maluchami.
Prawdziwa Hodowla kosztuje .....
A jak sie nie chce psa z papierami ani nie chce się płacić to idzie się do schroniska, psów typie amstaff - w tym szczeniaków jest bardzo dużo ,to tylko efekt kupowania w rozmnażaniach bez papierowych -( Albo fora adopcyjne, amstaffo podobnych będzie obecnie kilka setek jak nie tysięcy na stanie ...

Trzeba wiedzieć co i o czym piszesz a nie powielać tego co rozpowiadają handlarze łapiąc naiwnych klientów.
isabelle30

12 sierpnia 2011, 20:17

Seiti,...do wielu osób nie dotrzesz, żebyś ze skóry wylazła bez obucha nie dotrzesz!
Seiti

12 sierpnia 2011, 23:30

Wiecie serio się wkurzyłam, bo tu już mi nie chodzi że wzięli psa bez papierów, ale że wzięli psa w typie rasy o której wątpię żeby coś wiedzieli, do tego ten pisak nie wiem czy ma te 8 tyg jak go z butelki karmią.

Co do championów... w maju na wystawie w Łodzi dożyca ciotki mojej przyjaciółki dopiero zdobyła championa a ma już 3 lata.
Seiti

14 sierpnia 2011, 17:43

Piesek miał 5 tygodni jak zabrali go od matki... ręce mi opadły i nadal trzęsą się ze złości. Szkoda ze nie wzięli zaraz po urodzeniu! Nie potrafię tego nazwać inaczej jak debilizmem!
April

14 sierpnia 2011, 19:44

no cóż... niestety, zdarza się. szkoda że są tacy ludzie, szkoda, że nie postanowili chociaż odrobinkę się dokształcić przed podjęciem tak ważnej decyzji na długie lata...(tzn miejmy nadzieję, bo przecież zawsze można się pozbyć "zbyt" aktywnego szczeniaka, który ciekawski jest wszystkiego, gryzie, niszczy a miał przecież tylko słodko wyglądać i służyć do chwalenia się przed znajomymi jego słodkością..) no cóż, sama mam beagla i wzdycham kiedy widzę jak na spacerze ludzie zachwycają się uroczym szczeniaczkiem w większości przypadków nie zdając sobie sprawy, że tak naprawdę to diabeł wcielony.
pianistka

14 sierpnia 2011, 20:47

Jak pięknie wyglądają beagle na obrazku widać ile w realu psów w typie beagle szuka domu ...
A wszytkiemu winne bezkrytyczne podejście "ładnie wygląda" a dostępność za 400 stówki jest łatwą barierą do przeskoczenia -(
Seiti

14 sierpnia 2011, 23:40

starałam się, wysłałam linki o rasie, dekalog właściciela beagla, trąbiłam o tym w jakim wieku się psa bierze... jeszcze bez krytycznie odp że piesek ma 5 tyg dlatego je z butelki, ze cyca matki mu zastępuje... Powinny być testy na właściciela psa! Nic do nich nie dotarło... nic!! Oby kolejny pies nie padł ofiarą swojej urody, chociaż nie już padł. Aż mnie ściska ze złości... inna znajoma miała psa w typie asta... nagle pies zniknął, a pojawił się york... zahukany york, który boi się przejść ulicą. Niestety nie uzyskałam odp co się z psem stało, moje komentarze były usuwane... psy powinny być z ludźmi którzy coś o nich wiedzą i nie traktują ich jak zabawki, które można zmieniać jak się znudzi lub ewentualnie nie da rady się sprostać temperamentowi psa...
ODPOWIEDZ
  • Informacje