Jakie miski dla Labka

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

22 grudnia 2006, 14:02

boguś pisze:Nie mam wytrzeszcu oczu ale mam psa pracującego,który przeszedł mnóstwo szkoleń i egzaminów,i ŻADEN TRESER NIE POLECAŁ I NIE UŻYWAŁ ŁANCZUSZKÓW I KOLCZATEK
Pijawko Ty pisze się z dużej litery ,droga panno :wink:
Tak,tak juz wszyscy wiemy ze twoi treserzy sa najlepsi na swiecie,twoj pracujacy pies zajada 400 gram dziennie i jest królem wszystkich labów tak, ty wiesz wszystko najlepiej zawsze i wszedzie.Oczywiscie zdjec psa nie pokazesz bo wszystko jest owiane wiellką tajemnicą nazwisk treserów tez nie podasz bo to zapewne tajemnica , :roll: :D to moze napisz jakimi sukcesami mogą pochwalic sie psy twoich nieomylnych pół Bogów treserów.A jeśli nie chcesz nic wiecej powiedziec to mam prośbe nie wierzgaj nogami gdy cię nie rżną 8) moj treser zalecił dławik pies 4 miesiace zna komendy Do mnie! siad! daj łape! aport! waruj!
ps.mmmm smaczne Bogusiu :D
Pijawka :P
Awatar użytkownika
boguś

22 grudnia 2006, 14:06

I jeszcze z czytania ze zrozumieniem 1,gdzie napisałem że mój lab jest,królem itd.. :?:
Awatar użytkownika
Pijawka

22 grudnia 2006, 14:34

boguś pisze:I jeszcze z czytania ze zrozumieniem 1,gdzie napisałem że mój lab jest,królem itd.. :?:
własnie czytaj ze zrozumieniem :lol: czy ja napisałam że ty tak gdziekolwiek napisałeś -domyślam się że w twoim mniemaniu tak jest. 8)
ps. nie wykręcaj kota ogonem napisz jakie sukcesy odniosły psy tresowane przez twoich treserów. :?: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kaasia
Kontakt:

22 grudnia 2006, 15:43

Pijawko, po co ta zajadłość? Wg najnowszych opinii i metod szkolenia psów, odchodzi się od przestarzałych metod typu kolczatka, łańcuszek itp. Nowoczesne metody są równie skuteczne, a pozbawione fizycznego przymusu (nie wspominając już o przemocy).
Awatar użytkownika
Pijawka

22 grudnia 2006, 15:50

kaasia pisze:Pijawko, po co ta zajadłość? Wg najnowszych opinii i metod szkolenia psów, odchodzi się od przestarzałych metod typu kolczatka, łańcuszek itp. Nowoczesne metody są równie skuteczne, a pozbawione fizycznego przymusu (nie wspominając już o przemocy).
Zajadłość? nie wiem oo co ci chodzi :roll: po drugie uczepilas sie kolczatki o której nawet słowem nie wspomniałam :roll: kolejna sprawa na nie neguję zadnych metod szkoleniowych więc bądź łaskawa nie wypowiadac sie o metodzie której nie znasz z praktyki no chyba ze znasz to przepraszam :D nastepna rzecz NIE JEST TO FIZYCZNY PRZYMUS A JEDYNIE IMPULS :!: :!: :!: dla psa ze coś żle zrobił :!: :!: jest kara i jest nagroda na koniec dodam najnowsze opinie mnie nie interesują interesują mnie suche fakty i efekty szkoleniowe 8)
Pozdrawiam świątecznie :D
Gość

22 grudnia 2006, 19:45

Myślę, że metody szkolenia należy dobrać do charakteru psa. Jeden pies potrzebuje bardziej intensywnych bodźców, drugi mniej. Na marginesie, mój pies był szkolony na kursie PT1 organizowanym przez ZK i również używano do tresury łańcuszków zaciskowych.
Awatar użytkownika
boguś

22 grudnia 2006, 20:18

Spytałem sie mojego tresera,dlaczego nie używa łancuszków,powiedział że spotkał sie z bardzo dużą ilością obrażeń tchawicy,poprzez niewłaściwe używanie łańcuszków
Awatar użytkownika
Pijawka

22 grudnia 2006, 21:54

boguś pisze:Spytałem sie mojego tresera,dlaczego nie używa łancuszków,powiedział że spotkał sie z bardzo dużą ilością obrażeń tchawicy,poprzez niewłaściwe używanie łańcuszków
Najwyrazniej twój pan treser nie pokazał swoim podopiecznym jak "używać" łańcuszka zaciskowego i zgadzam się że taka osoba nieświadomie moze zrobić psu krzywdę.Napisz mi :D w jaki sposób jest pies karcony przez twojego tresera gdy niewykona polecenia 8) i z jakim skutkiem :wink:
Awatar użytkownika
kaasia
Kontakt:

22 grudnia 2006, 22:53

Pijawka pisze:uczepilas sie kolczatki o której nawet słowem nie wspomniałam :roll:
O przepraszam, nie uczepiłam się. Wymieniłam ją tylko jako jedną z przestarzałych metod.
Awatar użytkownika
Pijawka

22 grudnia 2006, 23:11

kaasia pisze:
Pijawka pisze:uczepilas sie kolczatki o której nawet słowem nie wspomniałam :roll:
O przepraszam, nie uczepiłam się. Wymieniłam ją tylko jako jedną z przestarzałych metod.
Nie to dobre co nowe i modne ale to co skuteczne w konkretnym przypadku.
Awatar użytkownika
boguś

23 grudnia 2006, 12:27

U nas tylko były obroże (zalecane skórzane) oraz smycz typu linka,wtedy lepiej czuć psa,korekta zachowań lekkie pociągnięcie(obroża musi być dokładnie dopasowana,podstawowy błąd to zbyt lużna,przez co sygnały docierają do psa z opóżnieniem)Na początku było ignorowanie zachowań niepożądanych a nagradzanie pożądanych,ogólnie szkolenie odbywało się na zasadzie wzmocnienia pozytywnego.Każdy treser ma inne metody,po świetach spotkam się z treserem,który szkoli onki na psy obronne i spytam się o jego doświadczenia odnośnie łańcuszka i kolczatki
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Pijawka

23 grudnia 2006, 20:49

Na początku było ignorowanie zachowań niepożądanych a nagradzanie pożądanych
z jakim efektem? po jakim czasie pies zrozumiał że jest to zachwanie nie własciwe.
psa,korekta zachowań lekkie pociągnięcie
czyli ta sama metoda z tym ze ty uzywasz obrozy a ja nie. :D
ps.boguś czy mogłbys wstawic foto twojego psa wystaczy głowa i szyja :D
czy swoją opinie opierasz na własnym doswiadczeniu?
Awatar użytkownika
boguś

24 grudnia 2006, 10:02

głowa i szyja to jest jako awatar
Gość

25 grudnia 2006, 10:08

boguś pisze:głowa i szyja to jest jako awatar
ale większe foto i z głową podniesianą do gory :D
pijawka
Awatar użytkownika
boguś

26 grudnia 2006, 10:35