Miejsce pewnie nieodpowiednie, ale nie znalazłam innego.
Zauważyłam już jakiś czas temu, że są wątki, na których część postów (a czasem wszystkie) została niedawno wykasowana przez osobę, która je wcześniej napisała. Na niektórych forach w regulaminie często jest wpis, że postów, na które ktoś już odpowiedział nie można kasować ani edytować i uważam to za słuszne. Dlaczego? Szukając dzisiaj informacji od czego zacząć naukę szukania przedmiotów przez psa trafiłam na wątek o obedience i tropieniu. I co? Co drugi post został wykasowany mimo iż były odpowiedzi nawiązujące do tego co było w wykasowanym poście napisane i - sądząc po treści pozostałych postów- były to kluczowe informacje. Nie wiem co autor/-ka miał/a zamiar osiągnąć kasując swoje wcześniejsze wypowiedzi ani jaki był tego powód... Szkoda, że tak się stało bo w efekcie z ciekawego tematu niewiele można się dowiedzieć. Nawet jeśli użytkownik po roku, uznał, że to co napisał jest ...nie wiem...źle napisane? Stylistycznie lub ortograficznie niepoprawnie? Mało taktownie? Mógł poprawić, coś zmienić ale nie kasować całkiem czegoś co mogło innym pomóc. To nie jest jedyny wątek z wykasowanymi postami ale inne, te które akurat czytałam, nie mają aż takiego znaczenia. Proszę o przemyślenie tej sprawy bo jeśli więcej osób zacznie stosować taką praktykę to zakładanie wątków a tym bardziej ich czytanie przestanie mieć jakikolwiek sens.
Kasowanie postów
przykro mi autor sam to wymazał ( chyba się na nas obraził). Rzadko kasujemy całe tematy chyba, że wyraźnie nie są w temacie, obraźliwe, stanowiące reklame obcych stron i produktów.
wiem , ale cóż na to poradzimy. Jak ktoś ma focha.
-
focha nie bez powodu. niech pan sobie wyobrazi co zostanie z tego forum bez Izy, Dardamell, Seiti, mnie i paru innych osób natrętnie dręczonych przez panią Barbarę (która nawiasem mówiąc też się chyba na pana obraziła).
obrazami się nie przejmuje to raz, dwa nie ma ludzi niezastąpionych , trzy jeśli komuś zależy na losie zwierząt i ma wiedze i dzieli się nią to nie pokazuje swoich humorów jak ktoś mu dogryzie ( pisze do admina a ten zakłada bana ), cztery pani Barbara nie będzie tego robić ( taką mam obietnicę ) a jak nie to z każdym jestem w stanie się pożegnać jeśli nie buduje a rujnuje, szkoda mi odejścia Dardamell , ale to czyjaś decyzja i tyle . Szkoda , że wszystko za sobą zniszczyła , bo nawet nie ma jak napisać dziękuje.
Barbarasz49, forum tworzą ludzie, między innymi Ty... Sklep nie ma tu nic do rzeczy, tym bardziej, ze działa bez zarzutu. Przynajmniej ja jestem bardzo zadowolona. Kupuję tu od kilku lat i na zamówienie czekam 1-2 dni.barbarasz49 pisze:Bardzo proszę zostawcie mnie w spokoju i zajmijcie się sobą. Jaki sklep takie forum! Żegnam!
-
Już się przecież pożegnałaś...po co znowu mącisz?
Sklep jak sklep...nie mam opinii ale forum bardzo sobie cenię - ma bardzo wysoki poziom merytoryczny. A forum tworzymy my wszyscy. Ty Barbaro także - choć ty akurat ten poziom ciągniesz w dół zachowując się jak 99% dogomanii - nie ma nic ciekawego i mądrego do powiedzenia a szczeka
Sklep jak sklep...nie mam opinii ale forum bardzo sobie cenię - ma bardzo wysoki poziom merytoryczny. A forum tworzymy my wszyscy. Ty Barbaro także - choć ty akurat ten poziom ciągniesz w dół zachowując się jak 99% dogomanii - nie ma nic ciekawego i mądrego do powiedzenia a szczeka
-
Sklep to sklep a forum to forum. Pomimo, iż jedno i drugie ma tę samą nazwę to jednak tworzą je inni ludzie. Forum tworzą użytkownicy. Tak jak dr Jarek napisał, moderacja bardzo rzadko usuwa tu posty, więc to my - użytkownicy - jesteśmy odpowiedzialni za kształt tego forum. Możmy pisać merytorycznie i dzielić się doświadczeniem albo zachowywać jak dzieci w piaskownicy i pisać cały czas "nie, to ty jesteś głupi/a odwal się".
-
- Informacje
-