Kwarantanna

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

SQbany

06 kwietnia 2011, 12:01

Cześć :D Niedługo wyjeżdżam do Anglii i chciałbym ze sobą zabrać mojego pieska. Przed wybraniem się do weterynarza postanowiłem trochę poszperać w internecie i znalazłem to forum. chciałem się dowiedzieć: ile kosztuje ? Jak to wpłynie na zwierzę, czas i jakieś porady. Za szybką odpowiedź byłbym niezmiernie wdzięczny. Z góry dziękuję i Serdecznie pozdrawiam :mrgreen:

PS To zdjęcie psiaczka :P

Obrazek
Awatar użytkownika
Ania_Ś
Kontakt:

07 kwietnia 2011, 16:06

Aby pies mógł zamieszkać razem z tobą w Anglii musi mieć paszport, chip, szczepienia. Należy mu wykonać specjalne badanie krwi od którego trzeba czekać kilka miesięcy (kwarantanna). Po tym czasie pies dopiero może wyjechać.
SQbany

07 kwietnia 2011, 18:47

Dziękuję, że ktoś się zainteresował, lecz prosiłbym jeszcze o jakąś informację o koszcie i jak to przebiega ? Leci samolotem czy płynie promem ?
sati241

08 kwietnia 2011, 16:23

:)
Awatar użytkownika
Ania_Ś
Kontakt:

15 kwietnia 2011, 11:00

Jeśli chodzi o transport to właściciel wybiera transport bo pies pewnie pojedzie razem z nim. Zapewne tańszym i mniej stresującym środkiem transportu jest prom.
Co do kosztów to nie pamiętam dokładnie ( było to 2 lat temu ) koszt badania na przeciw ciała był około 400 zł. Najlepiej zapytać się swojego weterynarza albo zadzwonić do Puław.
http://www.vetopedia.pl/article90-1-Jed ... nglii.html
ODPOWIEDZ
  • Informacje