Masowy mord psów na Ukrainie
-
Pozwoliłam sobie przekleić na forum goldenowe...gdyby okazało się ze nie wolno....to wykasuję
-
wolno wolno. Film faktycznie uderzający, jakiś czas temu o tym dużo się mówiło, ale zobaczyć to co innego. Jak te psy zdychają w męczarniach wijąc się, napinając i piszcząc. Straszne... Nie wiem jakim trzeba być człowiekiem żeby coś takiego robić.
-
Wszyscy o tym wiedzą, temat aktualny już od wielu miesięcy. Podejrzewam że nie tylko w Polsce. Ktoś gdzieś napisał że Platini taki filmik powinien obejrzeć....zapewne obejrzał niejeden.
Ale przecież kasa liczy się najbardziej...
Gdzie są międzynarodowe organizacje prozwierzęce? To skandal że opinia światowa nie jest w stanie nic zrobić, nie ma żadnego wpływu....
Tyle było petycji, a odzewu brak...
Ale przecież kasa liczy się najbardziej...
Gdzie są międzynarodowe organizacje prozwierzęce? To skandal że opinia światowa nie jest w stanie nic zrobić, nie ma żadnego wpływu....
Tyle było petycji, a odzewu brak...
-
no a dlaczego? Bo uderzyło by to w euro 2012, nie chcą robić skandalu
-
I to mnie dziwi najbardziej włąśnie. Przecież w organizacjach prozwierzęcych powinni siedzieć tylko ludzie oddani zwierzętom, chcący im pomagać zamiast dbać o rozgrywki piłkarskie które można przenieść do innego kraju/odłożyć o rok.
Taki skandal pomógł by właśnie w 100%. Przecież sytuacja na ukrainie nie trwa od wczoraj (celowo małą literą - ukraińcy z małymi wyjątkami nie zasługują na szacunek. Nie zasługuje na szacunek człowiek który odwraca głowę żeby nie widzieć, nie wiedzieć. Fakt nie widziany nie istnieje)
Aby czynićzło trzeba tak niewiele - wystarczy na nie zezwalać
Taki skandal pomógł by właśnie w 100%. Przecież sytuacja na ukrainie nie trwa od wczoraj (celowo małą literą - ukraińcy z małymi wyjątkami nie zasługują na szacunek. Nie zasługuje na szacunek człowiek który odwraca głowę żeby nie widzieć, nie wiedzieć. Fakt nie widziany nie istnieje)
Aby czynićzło trzeba tak niewiele - wystarczy na nie zezwalać
kiedyś czytałam artykuł na ten temat w którejś z gazet dla pasjonatów kynologii, to było jakiś rok temu. myślałam, że na tym rozprzestrzenianie informacji o tych bezdusznych poczynaniach się zakończy, ale na szczęście nie. i mam ogromną nadzieję, że tak będzie dalej i że któregoś dnia jakiś odzew będzie miał miejsce, żeby dać tym bestiom (bo ludźmi ich nazwać trudno), jakąś nauczkę albo przynajmniej, żeby cały świat dowiedział się co się tam dzieje.
-
raczej marna nadzieja, że coś się zmieni... Nie wiem, czy zauważyliście ten drobny fakt, że telewizje czy gazety czekające na takie sensacje niczym sępy, jakoś dziwnym trafem tematu nie podchwyciły.
-
A myślisz ze ten temat poruszany jest wyłącznie w Polsce? Że poza naszymi granicami nikt nic nie wie?
-
Na świecie już dobrze wiedzą...
http://www.thepetitionsite.com/2/tell-u ... als-alive/
http://www.thepetitionsite.com/2/tell-u ... als-alive/
-
ja też już jakiś czas temu podpisywałam petycję z UK, także problem jest globalny. Mówię wam, nikt nic nie odważy się powiedzieć, o za duże pieniądze tu chodzi
-
tylko teraz nasuwa się pytanie...
Gdyby wielkie organizacje międzynarodowe wspólnie z miejscowymi nagłośniały sprawę robiąc wielki szum w mediach to spowodowało by to być może wielki krzyk ze strony społeczeństw. Ja rozumiem że euro to wielka kasa ale przecież organizacje prozwierzęce nie tracą tu ani grosika!!!! A mogłyby wiele zyskać. To organizatorzy euro musieliby stanąć na czubkach rzęs aby cos z tym zrobić i nie stracić kasy....
Ten proceder na ukrainie trwa wiele miesięcy, być może lat. I po euro nic się nie zmieni tam!
Ktoś kiedyś powiedział "Cywilizację społeczeństwa mierzy się stosunkiem ludzi do zwierząt i dzieci". Polska jest dziczą....co jest na ukrainie? Bo określanie ich mianem ludzi pierwotnych jest obraźliwe dla ludzi pierwotnych.
Gdyby wielkie organizacje międzynarodowe wspólnie z miejscowymi nagłośniały sprawę robiąc wielki szum w mediach to spowodowało by to być może wielki krzyk ze strony społeczeństw. Ja rozumiem że euro to wielka kasa ale przecież organizacje prozwierzęce nie tracą tu ani grosika!!!! A mogłyby wiele zyskać. To organizatorzy euro musieliby stanąć na czubkach rzęs aby cos z tym zrobić i nie stracić kasy....
Ten proceder na ukrainie trwa wiele miesięcy, być może lat. I po euro nic się nie zmieni tam!
Ktoś kiedyś powiedział "Cywilizację społeczeństwa mierzy się stosunkiem ludzi do zwierząt i dzieci". Polska jest dziczą....co jest na ukrainie? Bo określanie ich mianem ludzi pierwotnych jest obraźliwe dla ludzi pierwotnych.
nie chodzi mi, ze nikt nie wie, tylko chodzi mi o to żeby nie pozwolić im zapomnieć.
Gdzie jest choćby PETA?
To nie są ludzie, to odmóżdżone pierwotniaki z robiące dla kasy wszystko. Życie czującej istoty wycenione na 2 zł...
Mnie to przypomina mordowanie ludzi przez nazistów.
Gdzie jest choćby PETA?
To nie są ludzie, to odmóżdżone pierwotniaki z robiące dla kasy wszystko. Życie czującej istoty wycenione na 2 zł...
Mnie to przypomina mordowanie ludzi przez nazistów.
-
- Informacje
-