Pasy bezpieczeństwa dla psa
Chciałabym kupić dla naszej Rudej pasy bezpieczeństwa do samochodu. W sklepach w większości są pasy Trixie, ale jakoś mnie ich wykonanie nie przekonuje. Macie jakieś doświadczenia z pasami? Używacie pasów konkretnych firm? Byłabym wdzięczna za info. M.
-
Ja po prostu kupiłam psu szelki Julius K-9. Są solidne i wygodne. I świetnie nadają się do każdego celu. Do tego łącznik mający z jednej strony zaczep do zatrzasku do pasa a z drugiej karabińczyk do kółeczka. I mam sprawę załatwioną.
-
ja osobiście mam dwie sztuki, jedną za 10zł drugą za prawie 50. tę droższą kupiłam pierwszą i oprócz ładnego wyglądu i nie spełnia swojej funkcji. można z niej korzystać jako smycz, wpinkę do pasów ma zamieszczoną pod kieszonką zamykaną na rzep. do tego jest regulowana jakimś cudem, które spokojnie się rozciąga jak pies pociągnie. druga sztuka spełnia swoje zadanie, jest krótka - daje się regulować. może nie najpiękniejsza ale bezpieczniejsza dla psa niż to niebieskie cudo za 5 dych.
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 10:45 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Swój łącznik kupiłam na wystawie i kosztował mnie całe 8 zeta.
Zagłębiłam się w międzyczasie w temat i zorientowałam się, że pod pojęciem pasów bezpieczeństwa dla psa mozna rozumieć szelki plus tzw. łącznik, przy pomocy którego przypina się psa w szelkach do do fotela, jak i sam łącznik.
Szelki Julius super wygladają (i ciekawa strona, o której istnieniu nie wiedziałam). Zastanawiam się tylko, czy 'normalne' i samochodowe szelki nie różnią się budową, tzn. szelki samochodowe mają szeroki pas na mostek. Z tańszych szelek (plus łącznik) w naszych łódzkich sklepach znalazłam tylko Trixie, Karlie i Zolux. Karlie ma ma dobre opinie w testach (niemieckich), ale nie było rozmiaru dla Rudej, więc kupiliśmy szelki Zoluxa (plus łącznik). Nie wyglądają jakoś tak solidnie te szelki, więc będę drążyć temat i szukać dalej, ale musieliśmy kupić coś już na cito.
Szelki Julius super wygladają (i ciekawa strona, o której istnieniu nie wiedziałam). Zastanawiam się tylko, czy 'normalne' i samochodowe szelki nie różnią się budową, tzn. szelki samochodowe mają szeroki pas na mostek. Z tańszych szelek (plus łącznik) w naszych łódzkich sklepach znalazłam tylko Trixie, Karlie i Zolux. Karlie ma ma dobre opinie w testach (niemieckich), ale nie było rozmiaru dla Rudej, więc kupiliśmy szelki Zoluxa (plus łącznik). Nie wyglądają jakoś tak solidnie te szelki, więc będę drążyć temat i szukać dalej, ale musieliśmy kupić coś już na cito.
-
Do Juliusów można dokupić taki specjalny szeroki pas pod klatę. Można także dokupić parę innych fajnych akcesoriów np reflektorki na nocne spacerki
-
Usuwam wpis merytoryczny.
-
- Informacje
-