petycja

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

K@rOLcI@

30 lipca 2011, 18:25

skąd tacy "ludzie" się biorą !! aż mnie trzęsie jak to przeczytałam
Powinno się dziada i babsko powiesić na tym drzewie i okładać bejsbolem aż nerki i resztę wyplują
na temat naszego prawa się nie będę wypowiadać bo szkoda słów.
ania05

30 lipca 2011, 21:56

Co ta biedna sunia musiała czuć przez te wszystkie godziny .......prawo powinno być bezlitosne dla takich bestii ,jakby tak ze 3 osoby dostały ze 20 lat to jeden z drugim zaraz by się zastanowił ,nie mam słów ....po prostu nie mam słów .Jeśli kara za oszustwo finansowe to 12 lat to za tak bestialskie zabicie zwierzęcia ile ???Bo dla mnie dożywocie .
K@rOLcI@

30 lipca 2011, 22:38

ehh Aniu to tylko marzenia ściętej głowy
Weźmy na ten przykład niedawną "rzeźnię" z Norwegi. W Szwecji np. jak pies ucieknie Ci z podwórka to straż miejska psa zastrzeli, nie patrzy czy miał obrożę - zabija i już bo takie jest prawo więc podejrzewam, że norweskie też, a do ludzi można sobie strzelać i co i DUPA
isabelle30

31 lipca 2011, 11:47

Z tego co wiem ani w Szwecji ani w Norwegii nikt nie strzela do psa który uciekł ci z podwórka - musi za to mieć obrożę z adresówką oraz chipa. Właściciel takiego uciekiniera płaci bardzo wysoką karę za niedopilnowanie zwierza. Psy które nie są do zidentyfikowania odwożone są do schronu i tam sprawdzane czy nadają się do adopcji. Psy chore, stare, z problemami psychicznymi poddawane są eutanazji. Więc proszę cię nie wypisuj bzdur!
K@rOLcI@

08 sierpnia 2011, 19:36

ja pisze to co mi powiedziała koleżanka mieszkająca w Szwecji, że tam bardzo boja się wścieklizny i nie sprawdzają widząc "luźnego" psa czy ma obrożę czy nie. Jej sąsiad zabrał psa na plaże i suka się zerwała. próbował ja dogonić ale dwie ulice dalej leżało już tylko ciało psa. Więc nie mów mi, ze bzdury piszę bo ja tylko powtarzam co słyszałam jakieś 3-4 lata wstecz od ludzi ze Szwecji. Może się wreszcie to głupie prawo zmieniło , a może ich źle doinformowano.
isabelle30

08 sierpnia 2011, 20:26

Sama siebie posłuchaj - zastrzelili psa i pozostawili zwłoki, niech sobie poleżą i się same rozłożą....hahaha, takich rzeczy nawet w Polsce nie ma!
Bzdur ci naopowiadali i tyle! Szwecja rzeczywiście ma bardzo restrykcyjne przepisy odnośnie wścieklizny ale nie polegają one na strzelaniu do psów!
K@rOLcI@

09 sierpnia 2011, 10:33

dobra skończ już bo nie będę się spierać - sami uczeniu tu widzę siedzą. Co jedno to mądrzejsze
Jakbyś pomyślała to byś sama doszła do tego, że jeżeli rzeczywiście straż miejska zastrzeliła by psa to od sprzątania maja ludzi.
mniejsza o to - koniec tematu. on czego innego dotyczył i ja daję spokój.
isabelle30

09 sierpnia 2011, 10:38

Bożesz!!!! Ty widzisz i nie grzmisz!!!!?
ODPOWIEDZ
  • Informacje