Witam
Ja mam niemiłe doświadczenie odnośnie jazdy na rowerze z psem . Fakt jest taki że wybrałam się od tak sobie bez wcześniejszych prób i przyzwyczajenia psa od małego do jazdy na rowerze . Jednak biegła przy mnie swobodnie tempo dostosowując do roweru było przez jakiś czas super, dopóki mnie nie podcięła ;/
Skończyło się to pogotowiem -rozcięciem łuku brwiowego i odbita ręką . Dzieki Bogu tylko to
Moja głupota wtedy sięgała zenitu .
Jeśli z psem na rower to tylko gdy pies od małego jest do tego przyzwyczajony !!!!
Pies i rower :)
Pewnie to kwestia nawyków czy może szkolenia, ale widywałem już psiaki biegnące obok roweru w bardzo różnych okolicznościach. Ostatnio obrazek jak z filmu: lekko wilgotny ale ciepły wieczór w Cambridge (UK), wąziutki chodnik starej uliczki, pani jadąca ulicą, piesek w typie niestrzyżonego pudelka obok niej na luźnej smyczy biegnie po chodniku -- z przodu na obróżce światło białe, z tyłu, nad ogonem, klipsem przypięte światło czerwone...
mój psiak ma 10,5 roku,wczoraj 1szy raz biegł przy rowerze bez smyczy na polach.dzis na smyczy przy ulicy chciałam spróbowac..zaatakował nas owczarek niemiecki,darłam sie na własciciela,zeby sie pospieszył i go zabrał,ale on nie widział problemu.wilczur atakował mojego psa zebami i przyduszał do ziemi,a mój ryczał z przerazenia...mój psiak wyrwał mi sie ze smyczą i uciekł..mysle,ze tylko dlatego nic mu sie nie stało.trochę jedynie kuleje.nie znosze takich nieodpowiedzialnych włascicieli z duzymi psami,niewiem jak mam sobie w takiej sytuacji poradzic.to juz drugi raz kiedy mój psiak przezył dzieki ucieczce.wczesniej na spacerze zaatakiwał go nowofunland.mój pies ma 7 kg..
moze ktos ma jakies porady?chce nadal zeby psiak biegał przy rowerze
moze ktos ma jakies porady?chce nadal zeby psiak biegał przy rowerze
Moim zdaniem lepiej isc na spacer z psem niż żeby biegał przy rowerze, często biegnie chodz nie ma sił, a jest przymuszany. W czasie spacerku natomiast sobie ogląda krajobraz i wącha to i owo , lepsza rozrywka dla niego ; ).
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2014, 13:43 przez maxiloper, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Z każdym się uda Pies po prostu potrzebuje treningu żeby sprintować
-
Lepiej żeby pies biegł przy rowerze na smyczy czy luzem? co jest bezpieczniejsze?
-
- Informacje
-