Pies - jaką rasę wybrać?
Jeśli chodzi o psią miłość to nie rasa ma znaczenie tylko wspólnie spędzone chwile i wcześniejsze przeżycia pieska. Jeśli był długo samotny bo np. siedział rok w schronisku to będzie Cię kochał całym swoim psim sercem ale psy z hodowli też bardzo kochają swoich właścicieli szczególnie jeśli spędzają ze sobą mnóstwo czasu
Ile pieniędzy możesz poświęcić na jego wyżywienie? Czy masz jakieś pojęcie o wychowaniu i szkoleniu? (nie mówię o teorii dominacji) Ile czasu możesz poświęcić na spacery?
Tak, wiem pewnie chodzi tylko o tego jednego posta a ja się produkuje.
Tak, wiem pewnie chodzi tylko o tego jednego posta a ja się produkuje.
-
Tak racja każdy pies kocha swojego właściciela tak samo, problem polega na tym jakie warunki życia stwarzamy naszemu ulubieńcowi.Ja uważam że pies,który z natury swojej rasy potrzebuje dużo ruchu i przestrzeni do wybiegania się, nie powinien być "więziony" w małym mieszkaniu w bloku. On nas na pewno będzie bardzo kochał ale czy do końca będzie szczęśliwy? Jeżeli mamy nieduże mieszkanie w bloku, wybierajmy pieski dla których takie właśnie warunki niczego nie ograniczają i czują się w nich dobrze, a takich ras jest też dużo.
Z psem to jak z samochodem. Każdy możesz kupić, lecz czy wystarczy na utrzymanie go? O, to już jest problem. Choć pieniądze na utrzymanie w przypadku psa ważne są,to myślę, że nie aż tak bardzo jak............czas, który chce się /może/ psu poświęcić. Nie masz czasu dla psa = nie kupujesz psa, a rasa, to kwestia gustu, choć tu też można dyskutować, bo nie każdy człowiek z każdym psem da sobie radę.
-
- Informacje
-