13 marca Neya skończy 2 lata i przymierzam się do kupna piłki. Może znacie jakieś wytrzymałe piłki?(mnie już się pomysły skończyły) Suńka rozwaliła dwie w przeciągu tygodnia. Musi być spora, wytrzymała i najlepiej piszcząca, no i najlepiej jakby fajnie się odbijała. Istnieje coś takiego?
Jeżyka rozwaliła, piłkę na kształt piłki od kosza też, tenisowe są miażdżone po jednym razie... Czy istnieje coś co jest w stanie wytrzymać chociaż miesiąc? Pomóżcie, nie mam jej już czego rzucać.
Piłka
Chyba musiałabyś mieć piłkę pełną, taką ciężką, to się bodajże nazywa "lana" - takie pełne, ze zwartej masy kauczukowej, no ale to wyklucza piszczałkę w środku.
Uważaj też na wielkość piłki - bo jeśli się odbija, a pies ją źle złapie, może dojść do nieszczęścia i piłka utknie psu w gardle - znam przypadki, że psy się zadławiły na amen czyli śmierć, bo piłki były bez sznurka i nie dało się ich wyjąć.
Uważaj też na wielkość piłki - bo jeśli się odbija, a pies ją źle złapie, może dojść do nieszczęścia i piłka utknie psu w gardle - znam przypadki, że psy się zadławiły na amen czyli śmierć, bo piłki były bez sznurka i nie dało się ich wyjąć.
- MaximusKennel
Speed-58 lub speed-85 (cyfry to średnica w milimetrach). Jedyne (poza tymi z Kong'a, koszmarnie drogimi), które w koparach moich łobuzów nie są jednorazowego użytku
Niestety nie piszczą, bo są lite, ale do aportu idealne.
Na fotce właśnie speed-58 w akcji
Tutaj dla porównania speed-85:
Niestety nie piszczą, bo są lite, ale do aportu idealne.
Na fotce właśnie speed-58 w akcji
Tutaj dla porównania speed-85:
No właśnie też znam przypadki uduszenia się psów. Laną ma, ale zero zainteresowania, nie odpowiada jej Spróbuje z tymi co poleca Maximus, może akurat te się spodobają.
Piłka na kształt piłki od kosza kosztował dość sporo... wiecie aż się popłakałam jak ją wypatroszyła. Inną zdążyła wziąć do pyska a już nie piszczała, pół godziny później już nie istniała. Miętosi te piłki jak ja jaśka. :/
Piłka na kształt piłki od kosza kosztował dość sporo... wiecie aż się popłakałam jak ją wypatroszyła. Inną zdążyła wziąć do pyska a już nie piszczała, pół godziny później już nie istniała. Miętosi te piłki jak ja jaśka. :/
- MaximusKennel
Moje mają zakaz boomerowania do końca życia. Rozwalają sobie ryje, łapy, zdzierają szkliwo z zębów... no ale moje normalne nie są.
btw. piłki speed super się odbijają i latają bardzo szybko i daleko, może na to się nakręci?
btw. piłki speed super się odbijają i latają bardzo szybko i daleko, może na to się nakręci?
Z czego ta piłka jest zrobiona?
Chodzi też o to żebym mogła z dwoma psami. Na razie na aport zabierana jest sama Neya bo Shena ma cieczkę a mają kumpla od piłki (erotomana- zboczeńca). Żeby się nie pobiły o tą dużą piłkę... nakręcą się i emocje wezmą górę. W dodatku moje też zbyt normalne to nie są zwłaszcza młoda. Ale coraz więcej piłek do wyboru Nakupuję chyba wszystkich co polecacie i zobaczymy w praniu
Chodzi też o to żebym mogła z dwoma psami. Na razie na aport zabierana jest sama Neya bo Shena ma cieczkę a mają kumpla od piłki (erotomana- zboczeńca). Żeby się nie pobiły o tą dużą piłkę... nakręcą się i emocje wezmą górę. W dodatku moje też zbyt normalne to nie są zwłaszcza młoda. Ale coraz więcej piłek do wyboru Nakupuję chyba wszystkich co polecacie i zobaczymy w praniu
-
- Informacje
-