portugalski pies dowodny
Mam portugalskiego psa dowodnego i słyszałam, że są one dobre dla alergików. Mój nowy partner ma bardzo ostrą astmę i jak ma jakikolwiek kontakt z psią sierścią od razu się bardzo dusi. Chciałabym wiedzieć czy naprawdę psy tej razy są dobre dla alergików, a jeśli tak to czy mojemu partnerowi nic się nie stanie.
Szczerze mówiąc nie znalazłam takowej informacji że miałby to być pies dla alergików. W dodatku znalazłam jedną hodowlę tej rasy (może źle szukałam). A czy przypadkiem jest nie tak że uczula rodzaj włosa?
Rozumiem, że to pies rasowy czyli z rodowodem.
Rozumiem, że to pies rasowy czyli z rodowodem.
-
dla człowieka z ostrą astmą tylko grzywacz chiński będzie odpowiedni.
A z jakiej jest hodowli bo ja znalazłam tylko jedną.
Może zadzwoń do hodowcy i się dopytaj. Mnie się wydaję że alergik jest uczulony na jakiś typ sierści i jeden pies go będzie uczulał a inny nie i nie koniecznie będzie to "pies dla alergików"- ale może coś przekręciłam, nie jestem pewna.... może się ktoś wypowie kto jest pewny na 100%. W dodatku nie wiem jak to ma się do astmatyków... kojarzę coś że raczej psy dla nich nie są zbyt dobrym pupilkiem, może rybki?
Może zadzwoń do hodowcy i się dopytaj. Mnie się wydaję że alergik jest uczulony na jakiś typ sierści i jeden pies go będzie uczulał a inny nie i nie koniecznie będzie to "pies dla alergików"- ale może coś przekręciłam, nie jestem pewna.... może się ktoś wypowie kto jest pewny na 100%. W dodatku nie wiem jak to ma się do astmatyków... kojarzę coś że raczej psy dla nich nie są zbyt dobrym pupilkiem, może rybki?
Zalezy na co ma alergię .Mój mąż też ma astmę ale nie uczulają go ani psy ani koty ani ptaki na całe szczęście .
-
tylko niestety, łojem i sierścią ze skóry zwierząt (której na podłodze, w meblach jest mnóstwo) żywią się roztocza.
Na całe szczęście żywią się też naszym naskórkiem więc tak czy siak jesli nie ma uczulenia na sierść psa to nie powinno być problemu ....a jak nie pozostaje znależc nowego chłopaka
-
gorzej jak ma na roztocza, przy astmie nie można sobie pozwolić na nadmierne namnażanie tych pajęczaków. Chyba, że ktoś by odkurzał 8 razy dziennie...
Temat alergii jet już wałkowany od dawna -(
NIE MA RASY HYPOALERGICZNEJ !
To co najbardziej uczula to w kolejności : ślina, naskórek i dopiero rodzaj szaty.
Jeżeli ktoś jest uczulony na ślinę to nie daj Pani kupić pudla. Jak ktoś ma problem z wełną to czy portugalski czy pudel odpada w przedbiegach. Jeżeli ktoś jest uczulony na podszerstek to tylko psy bezpodszerstkowe typu jedwabistowłosy silky, lub york, itd.
NIE MA RASY HYPOALERGICZNEJ !
To co najbardziej uczula to w kolejności : ślina, naskórek i dopiero rodzaj szaty.
Jeżeli ktoś jest uczulony na ślinę to nie daj Pani kupić pudla. Jak ktoś ma problem z wełną to czy portugalski czy pudel odpada w przedbiegach. Jeżeli ktoś jest uczulony na podszerstek to tylko psy bezpodszerstkowe typu jedwabistowłosy silky, lub york, itd.
Też mam portugalskiego psa dowodnego i potwierdzam jak już wcześniej napisano, że nie ma ras niealergizujących. Są oczywiście takie jak PPD, pudel, york,i inne, które nie linieją. Niestety, posiadanie rasy nieliniejącej wiąże się z pracochłonną pielęgnacją sierści, jak codzienne czesanie i częste strzyżenie, a i tak nie ma gwarancji, że astmatyk nie będzie na niego reagował. Co do alergii, to mój syn jest uczulony na króliki, koty i psy, ale po krótkim czasie na tego jednego sam się odczulił. Może tak jak mówi nasza trenerka, trzeba po prostu psa pokochać.staficzka pisze:Mam portugalskiego psa dowodnego i słyszałam, że są one dobre dla alergików. Mój nowy partner ma bardzo ostrą astmę i jak ma jakikolwiek kontakt z psią sierścią od razu się bardzo dusi. Chciałabym wiedzieć czy naprawdę psy tej razy są dobre dla alergików, a jeśli tak to czy mojemu partnerowi nic się nie stanie.
-
- Informacje
-