Przed sterylizacją Suni
-
Moja prawie roczna Fruzia będzie sterylizowana w piątek o godzinie 10. Na ile czasu przed zabiegiem powinna nie jeść?
wieczorem ostatni posiłek we czwartek
Czy mogłabym prosić o szersze informacje odnośnie sterylizacji suczek, planuje taki zabieg dla swojej, ale chialabym poznac wiecej informacji takich technicznych, tzn. jak przebiega zabieg, ile trwa rekonwalescencja, jak pielegnowac suczke o operacji itp?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
sunia przychodzi na czczo do lecznicy zostaje na 2-3 godziny wykonuje się zabieg. Rekonwalescencja trwa do ściągnięcia szwów ok. 10 dni. Pielęgnacja polega na zabezpieczaniu rany aby pies jej nie lizał, dbać należy o jej czystość, ograniczyć psu ruch na ok 3 tyg. Reszte pytaj o szczegóły jeśli coś chcesz wiedzieć.
-
Moja Fruzia na 2 dni po zabiegu już chciała biegać, grać w piłkę, aportować, skakać. Nie da się jej uspokoić. Mam nadzieję, że nic się nie stanie jeżeli kilka razy wskoczyła na łóżko, zaatakowała piłkę i biegała za nią, witała ludzi skacząc. Nie da się tak dokładnie upilnować, wszytskie szkodliwe w ten czas zabawki już schowane, ale niektórych sytuacji trudno uniknąć tym bardziej, że zrobiła się niesłuchana. Ogólnie sunia ma się dobrze po zabiegu, chociaż dziś troszkę popiskiwała bidulka. Ale w poniedziałek już na zdjęcie szwów
-
- Informacje
-