Przewidziec wielkosc?

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

dogs_lover

12 lutego 2007, 20:27

Witam :)
Mam 4 miesiecznego kundelka, wazy 15kg, ma ok. 50cm w klebie
W wieku 6 tygodni wazyl ponad 3kg
Czy z takich informacji mozna przewidziec jakiej wielkosci bedzie pies??
(najlepiej porownac do jakiejs rasy dlatego bede wdzieczna za odpowiedzi posiadaczy rasowych pieskow :])
Byly wersje ze seterowaty, owczarkowaty. Inni mowia natomiast ze bedzie raczej niewielki. Lapy nie sa grube, ale dlugie
Co wy na to? :)
Gość

13 lutego 2007, 10:17

Czytałam ostatnio, że dorosły piesek waży dwadześcia razy więcej niż ważył w pierwszych dniach po urodzeniu. A więc wynika z tego, że twój psiak będzie raczej pięknym, dorodnym silnym facetkiem, lub kobitką.
Pozdrawiam pieska !
pianistka

20 lutego 2007, 12:50

Duże psy rosną dłużej i proporcjonalnie rodzą sie dużo mniejsze niż ich miniaturowi pobratymcy. pudel miniatura (wzrost 33 cm i 6 kg) ma okolo 18 dkg przy urodzeniu, pudel duży (65 cm i 20 kg) ma około 30 dkg
dogs_lover

29 marca 2007, 20:56

teraz ma pięć miesięcy waży 19kg i ma 54cm w kłębie, mi ciągle wydaje się malutki :D bardzo jestem ciekawa ile będzie miał docelowo :)
Gość

30 marca 2007, 14:16

Zalezy też, czy piesek to suczka czy piesek. Z moich doświadczeń wynika, że twój piesek będzie raczej duzym pieskiem :)
Gratulacje nowego członka rodzinki :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje