Cześć!
Z racji tego, moje podlotki wyrastają z wieku dziecięcego i przechodzą w ten bardziej dorosły zdecydowałam się na założenie im własnego wątku Bazyl kończy rok! Lola ma swoje urodziny za niecałe 2 tygodnie więc ponieważ to już tuż tuż postanowiłam połączyć oba te święta w jedno . Strasznie szybko ten czas leci i baaardzo mi się moje kociaste pozmieniały w ciągu tego roku. Najbardziej chyba fizycznie bo jeśli chodzi o psychikę to wciąż są dzieciuchami No a teraz czas na dowód zmian jakie zaszły w postaci fotek i ostrzegam, że trochę tego jest
BAZYL:
LOLA:
KONIEC!
Rudzinek-Bazyl,Psotnica-Lola,wymarzony Jack i Kurczak Ralf
Z ogromną przyjemnością obejrzałam zdjęcia. Kicie są niespotykanie piękne, a malutka Lola taka śmieszna, że jak ją oglądałam śmiałam się na głos Ta kreseczka na nosie powala- nie dziwię się,że ją wybrałaś! Mały Bazylek miał bardzo wyraźne bawole oczy na futerku ( klasyczne pręgowanie ).Potem pięknie wydłużała mu sie mordka. Przypomina mi mojego Ryśka .
A Babcia Mancia to taka trochę Asi Furia
Piękne masz koty. A zdjęc wcale nie było za duzo...
Piękności ! Wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin życzy ciocia Asia wraz ze swoimi Futrzakami!
Kocinki pięknie dziękują za życzenia! Asiu mnie Lola do tej pory rozśmiesza zwłaszcza, ze cały czas zachowuje się jak kociak . Na tych zdjęciach gdzie jest malutka wygląda jak diabełek Jak na nią patrzę to mam wrażenie, że w główce cały czas jej przeskakuje jakiś trybik i ma tysiąc pomysłów na psotę w ciągu minuty . Straaaasznie rozrabia nie ma miejsca, w które nie wetknie tej swojej kreski na nosie, wiecznie wszystko zdejmuje z półek ostatnio zrzuciła z blatu w kuchni takie małe radio, które mi czasem umila gotowanie swoim brzmieniem i odgryzła antenkę pomijam fakt, że w trakcie uderzenia wszystkie funkcje radia zanikły na zawsze . Rozbraja mnie też to, że jak podchodzi do czegoś co jest szybą czy też lustrem to zaczyna w nie drapać wygląda to tak jakby boksowała musze kiedyś nagrać filmik . Od początku była psotnicą urwisicą U Bazyla kocham te wyraźne pręgi i bardziej mi się podobają właśnie koty klasycznie pręgowane niż te tygrysio. On z kolei jest jak ciepłe kluchy - wszystko powoli, ospale ale przy tym dostojnie i męsko. Sam decyduje kiedy ma ochotę na mizianki chyba, że go dopadnę i zadecyduję za niego, że to odpowiedni moment na pieszczoty . Jemu się najczęściej zbiera na czułości w środku nocy przychodzi wtedy do mnie, wchodzi mi najczęściej na plecy, mruczy jak traktor i zaczyna ugniatać łapkami . W sumie fajna forma masażu szkoda tylko że pora niezbyt odpowiednia na to Do Twojego Rysia jeszcze mu bardzo daleko zwłaszcza z ofutrzeniem bo kryzy to ma póki co śladowe ilości no i nigdy nie będzie miał na uszach takich pięknych pędzelków . Mancia faktycznie też troszkę przypomina mi Furię Asiową . Jakieś 4 lata temu jak się sprowadziłam do Krakowa to wszędzie było jej pełno, wiecznie mruczała, ocierała się o każdego, wskakiwała na kolana i miziankom nie było końca. Od jakichś 2 lat trzyma się tak bardziej na uboczu, więcej śpi a ja jej tylko co chwilę podkładam nowe poduszki pod tyłeczek żeby jej było jeszcze wygodniej. Podejrzewam, że to objaw starości ale cóż taka chyba kolej rzeczy...
Wiesz, moja Rysia też jest psotnicą i wiedzie prym wsród kociej rodziny. I też lubi zrzucać różne przedmioty A Rysiek to taka duża ciapa, lubi noszenie na rękach, ma w sobie zero agresji. Jest niejadkiem - mięsko trzba podawać mu z reki. I...niestety ostatnio jego kryza wyraźnie zmalała . Nie wiem, czy obecnie Rysia nie ma wiekszej . Nie wiem , co może być tego przyczyną...Ma pewne kłopoty ze zdrowiem, to chyba cos przewlekłego...Najpierw ( jak był młodziutki) zauwazyłam połamane wąsy,potem bardzo tłusta sierść ( na ogonie była nie do "wyprania" - trzeba było golić), potem te drgawki, kichanie ( myslałam,że to z powodu ciągłego węszenia w kurzu...), utrata wagi, potem ta nieszczęsna kastracja, która o mało co nie zakończyła się tragicznie....
Teraz trochę łzawią mu oczka, ale nie ma żadnych innych niepokojących objawów, więc odkładam wizytę u lekarza w nieskończoność
A Twoja Babuleńka - nic dziwnego,ze wciaż spi. Ona jest w naprawdę "słusznym" wieku...
Lola - Diabełek Słuszne porównanie, szczególnie jak popatrzy się na zdjęcia z tymi megawielkimi uszami i szelmowskim spojrzeniem
Teraz trochę łzawią mu oczka, ale nie ma żadnych innych niepokojących objawów, więc odkładam wizytę u lekarza w nieskończoność
A Twoja Babuleńka - nic dziwnego,ze wciaż spi. Ona jest w naprawdę "słusznym" wieku...
Lola - Diabełek Słuszne porównanie, szczególnie jak popatrzy się na zdjęcia z tymi megawielkimi uszami i szelmowskim spojrzeniem
Asiu z tego co zauważyłam tłusta sierść to u MCO często występujące zjawisko. Moje koty też się czasem tłuszczą i wtedy funduję im kąpiel i pudrowanie . Może u Rysia kryza będzie się pojawiać sezonowo bo u wielu kotów tak jest, że mają piękną gęstą kryzę później ją tracą i znów rośnie im piękna. Teoretycznie powinny się ofutrzać na zimę ale przez to, że zimą mamy mocno nagrzane mieszkania to często się przestawiają i ofutrzają się na wiosnę bo wydaje im się że robi się chłodniej . Rysio pewnie przyzwyczaił się do wygody dlatego je z ręki Nic przewlekłego mu nie dolega nawet tak nie myśl! Mój Bazyl to też ciapa i też nie ma w sobie agresji z Kolei Lola czasem wystawi pazurki . Widzisz u mnie też te jego tiki cały czas stoją pod znakiem zapytania i nie wiem co jest tego przyczyną. Mam nadzieję, że z wiekiem mu przejdzie. Rudemu też od kilku tygodni łzawią oczy i tak samo nic poza tym złego się nie dzieje więc myślę, że nie ma póki co potrzeby stresowania go wizytą u weta. Loli też ostatnio pogorszyło się z tym jej okiem więc może to jakiś okres niefortunny. Asiu uszy do góry! Rysio już tyle przeszedł, że teraz czekają na niego tylko pozytywy już dość się nachorował My też miewamy czasem gorsze dni ale po tych gorszych następuje poprawa . Też czasem nas coś zaboli, kichniemy, smarkniemy ale przechodzi tak więc Rysiowi nic poważnego nie jest. Zawsze możesz mu zrobić badania krwi i będziesz spokojniejsza
Fajna z Ciebie Babka ! Jak Ciebie czytam, od razu robi mi się lżej na duszy .
Jesli chodzi o pazurki moja Rysia lubi je czasem pokazać. Mam coraz wieksze problemy z ich obcinaniem. Potrafi solidnie dziabnąć, a ile przy tym "spiewów'. No i gnębi 9 letnią Myszkę . Czasem sie nie dziwię, że ta czasami sika na kuchenny blat.
Trzymam kciuki za Bazylka. Jestem przekonana,ze te tiki miną...Wygląda bardzo ładnie . Jest duzy, dostojny,ma piekną jedwabistą sierść - a to przecież podstawowy objaw zdrowia kota
Jesli chodzi o pazurki moja Rysia lubi je czasem pokazać. Mam coraz wieksze problemy z ich obcinaniem. Potrafi solidnie dziabnąć, a ile przy tym "spiewów'. No i gnębi 9 letnią Myszkę . Czasem sie nie dziwię, że ta czasami sika na kuchenny blat.
Trzymam kciuki za Bazylka. Jestem przekonana,ze te tiki miną...Wygląda bardzo ładnie . Jest duzy, dostojny,ma piekną jedwabistą sierść - a to przecież podstawowy objaw zdrowia kota
-
Witamy na wątku Twoich futer. Zdjecia prześliczne. małe kociaki są takie wdzięczne, ale widać też iskierki psotek w oczach. Ale i tak Lola przebija moim zdaniem wszystkie kociaste jak Cię prosi i tymi łapkami "klaszcze". Ten widok jest cudowny.
Asiu i wzajemnie bo i z Ciebie równa kobitka! Też już nie raz mnie tu na duchu podtrzymywałaś jak się martwiłam moim rudzielcem ;)O ile mnie pamięć nie myli to byłaś pierwszą osobą która tu do mnie napisała . W ogóle to zawsze jak trafiam na kobitki noszące imię Asia to jakoś tak mi się z nimi dobrze rozmawia i dobrze się ich słucha . No i żeby nie było to wszystkie, że tak powiem wyjadaczki tego forum czyta się sympatycznie! Panuje tu ciepła atmosfera w przeciwieństwie do innych forów na których bywałam.
Asiu moja Lola też się ostatnio zaczęła buntować przy obcinaniu pazurków potrafi mnie ugryźć no i oczywiście nie brak przy tym efektów dźwiękowych -miauuuu,pchhhhhh, ssssss,grrrrrr Ostatnimi czasy też męczy naszą starszą kotkę nie wiem może to kwestia rywalizacji bo zaczęło się tak dziać na chwilę przed rujką i trwa do tej pory. Nawet przed chwilą się boksowały.
Monika też uwielbam ten widok i jak widzę jak tak prosi to mięknę. Jak uda mi się nagrać jeszcze jak "głaszcze" łapkami szyby to też wrzucę bo komicznie to wygląda
Asiu moja Lola też się ostatnio zaczęła buntować przy obcinaniu pazurków potrafi mnie ugryźć no i oczywiście nie brak przy tym efektów dźwiękowych -miauuuu,pchhhhhh, ssssss,grrrrrr Ostatnimi czasy też męczy naszą starszą kotkę nie wiem może to kwestia rywalizacji bo zaczęło się tak dziać na chwilę przed rujką i trwa do tej pory. Nawet przed chwilą się boksowały.
Monika też uwielbam ten widok i jak widzę jak tak prosi to mięknę. Jak uda mi się nagrać jeszcze jak "głaszcze" łapkami szyby to też wrzucę bo komicznie to wygląda
- Furia i Afera
No śliczności piękniusie
Super, że tez mają własny wątek
Obiecujemy odwiedzać!
Teraz Asia Rysiowa musi jeszcze założyć i chyba Grażyna - prosimy nie zwlekać!
Super, że tez mają własny wątek
Obiecujemy odwiedzać!
Teraz Asia Rysiowa musi jeszcze założyć i chyba Grażyna - prosimy nie zwlekać!
Udało mi się dziś nagrać dwa filmiki z Lolą i szybą chciałam ją jeszcze nagrać przy lustrze ale było za ciemno i nic nie można było zobaczyć. Ona tak robi od małego jak słyszy odgłos podnoszonej rolety to biegnie jak torpeda i atakuje okno Śmiesznie to wygląda tylko wiecznie mam przez to "placki" na szybach Aha nie zwracajcie uwagi na bałagan na balkonie bo jesteśmy w trakcie remontów i mój mężczyzna trzyma tam swoje graty A teraz biorę się za porządki . Piątek to u mnie dzień sprzątania i później mam cały weekend wolny . Najgorsze jest to, że przy kotach i dziecku efekty mojej pracy widoczne są przez około godzinę a później wszystko wraca do poprzedniego stanu czyli nieładu . Zawsze jak kończę sprzątać, robię sobie kawę, siadam na kanapie i napawam się czystością póki mam okazję . No miłego oglądania szalonego Lolkina !http://www.youtube.com/watch?v=JKTEOsgt ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=YAU03Niz ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=YAU03Niz ... e=youtu.be
-
- Informacje
-