smycze flexi

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Ania 1519

07 sierpnia 2007, 13:40

Mam pytanie zastanawiam sie nad kupnem smycze flexi z tasmą. Czy ktos posiada ta smycz chodzi dokladnie o 2 rozmiar. Czy mechanizm tej smyczy jest niezawodny i nie ma zbytnich problemow w mechanizmem . Kupowalam wczesniej smycze firmy hilton i wczesnie ferplast i po ok roku psula sie po prostu spezyna i nic sie nie dalo zrobic. Czy jezeli zdecyduje sie na smycze flexi moge byc pewna ze nic takiego sie nie zdarzy ? Prosze o wasze opinie :D
Patrycja94
Kontakt:

07 sierpnia 2007, 14:07

Ta smycz jest ogólnie chwalona u wszystkich którzy ja posiadają. Jest dobrze zbudowana i wytrzymała. Jeżeli mehanizm będzie zawadzał to raczej by była kwestia tej akurat sztuki a nie całej firmy.
ania1519

07 sierpnia 2007, 14:23

dzieki za szybka odpowiedz a i mam jeszcze pytanie moj piesek a w zasadzie sunia wazy 20 kg.(kundelek) Zastanawiam sie czy 2 rozmiar nie bedzie za maly ? piesek ma juz ok 10 lat i tak juz nie ciagnie ale czasami sie zdarzy jak to kazdemu psu, zew natury wzywa ....
I jescze jedno na opakowaniu jest napisane w tasmowej smyczy do 35 kg a tutaj napisane jest ze jest przeznaczona dla pdsow do 25 kg ? To w koncu do jakiej wagi jest ?Czy po prostu sklep sie chce zabezpieczyc w razie czego ?
Marzena

10 sierpnia 2007, 10:52

Witam Serdecznie

Niestety musi byc to pomyłka przy wprowadzaniu bardzo prosze podac link o ktora smycz chodzi wowczas udziele informacji poprawnej (oczywiscie dokonamy zmian na stronie )....

Bardzo przepraszamy za zamieszanie ...

Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Krakvet
Ania1519

10 sierpnia 2007, 12:00

http://www.krakvet.pl/flexi-smycz-autom ... p-2519.htm
Zastanawiam sie nad kupnem smyczy flexi classic compact drugi rozmiar i z tego co widzialam w normalnych sklepach smycz ta przeznaczona jest dla psow o masie do 35 kg a u panstwa jest ze dla psow do 25 kg. pies wazy 20 kg i nie wiem czy jezeli smycz jest do 25 kg wytrzyma takie obciazenie
prosze o rade
z gory dziekuje
Gość

14 sierpnia 2007, 20:04

Pies 30 kg bardzo ciagnie na smyczy. Czy w takim wypadku ta smycz zda egzamin?? Nie moge go spuszczac czesto ze smyczy bo jest agresywny do innych psow, wiec niech sobie biedaczek troszke polata.( po podworku tez biega ale i tak chodze z nim na spacery 3 razy dziennie) Mam teraz taka smycz tasmowa 5 metrowa ale zwykla nie automatyczna, wiec rece robia za automat co jest bardzo meczace no i smycz sie brudzi nie wspominajac o tym ze pies non stop sie w nia zaplatuje
ODPOWIEDZ
  • Informacje