Szczeniak zlizuje swoje siuśki

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

15 stycznia 2007, 08:51

Mam pytanie: co może być powodem, że szczeniak zlizuje swoje siuśki (nadal często załatwia się w domu)? Nigdy nie krzyczelismy na niego jak jak się załatwił w domu - ignorujemy ten fakt, a czystości uczymy na nagrodach, jak załatwi się na dworzu.
Zaczęłam podawac mu podawac 1 tabl. dziennie Rumen Tabs (psiak jest rasy basset i ma 3,5 m-ca), ale z tego co mi wiadomo chroni to głównie przed zjadaniem odchodów, wiec nie wiem czy na siuśki to zadziała.
Psiak ma oczywiscie staly dostep do swiezej wody.
Jak zrobi przy nas siusiu na podłogę i zaczyna zlizywać to mówię mu "Fe" albo "zostaw" - czyli tak jak do wszystkich rzeczy, które bierze w pyszczek i chce gryzc lub jesc (jest to typowy odkurzacz i niestety czesto mu sie zdarza na spacerze konsumowac to, co do konsumpcji się nie nadaje - wg nas oczywiscie :wink: )
Ale jak załatwi się w nocy albo my nie widzimy, że wlasnie zrobił siusiu to słyszę jak zlizuje.
Czy to jest jakis okres przejsciowy u szczeniaków czy czegos mu moze brakuje czy moze jest jakis inny powod?
Bede wdzieczna za kazda odpowiedz! Pzdr Kasia
ODPOWIEDZ
  • Informacje