Szczeniaki i sklep zoologiczny.

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

06 stycznia 2007, 19:24

W sklepie zoologicznym na pasażu .......... się dziś na rodowodowe szczenięta boksera i shit-tzu. Zaszokowała mnie ta forma sprzedaży.Psiaki spały w małym kojcu i nie zwracały uwagi na kręcących się ludzi.Wchodziłam do sklepu kilkakrotnie w różnych odstępach czasu i psy spały dalej w tym samym miejscu.Za to chomiki i myszy biegały w kołowrotkach jak na dopalaczu.Czy możliwe jest ,ze psiaki były pod wpływem leków uspokajających?W sklepie jest też miejsce dla kotów(na szczęście dziś puste).Stoi tam drapak i zmieści się ewentualnie tylko kuweta.Jedną ścianę stanowi szyba wystawowa.Czy to odpowiednie miejsce dla zwierzaka?Nie jestem z Katowic i po raz pierwszy widziałam psy w sklepie zoologicznym!!! Miła pani ze sklepu poinformowała mnie,że jeśli interesuje mnie inna rasa lub płeć to może dla mnie zamówić! :evil:Jak tak można?
pianistka

06 stycznia 2007, 23:07

Masz pełne prawo do zgłoszenia tego co oddziału ZK w Katowicach - ZK ma prawo ukarać za taki czyn wykluczeniem gdyz zgodnie z przepisami hodowcom tego robic NIE WOLNO (statut ZK).
Niestety nie ma prawa zabraniającego sklepom ZOO sprzedaży szczeniaków ani kociąt :evil:
Awatar użytkownika
boguś

07 stycznia 2007, 11:55

Niestety to normalna sytuacja w pasażach hipermarketów :evil:
Gość

07 stycznia 2007, 16:00

Niestety by mieć jaki dowód przeciwko hodowcy trzeba takiego zwierzaka kupić. :cry: :cry: :cry:
pianistka

07 stycznia 2007, 19:04

Miotów shih tzu i bokserów znowu nie ma tak dużo - łatwo dojść kto
Gość

07 stycznia 2007, 21:07

Przypadkowy nabywca na pewno nie będzie dochodził z jakiej hodowli szczeniak pochodzi.Nie będzie miał nawet pojęcia ,ze hodowca nie miał prawa sprzedać zwierzaka do sklepu,bo mało kto zna regulamin.Taki psiak ma małe szanse trafić do odpowiedzialnego opiekuna.Decyzja o zakupie często jest nieprzemyślana.Uroda rozkosznego malca to wystarczająca reklama.Ta forma sprzedaży raj pseudohodowcy.Mamy potem maluchy po rodowodowych rodzicach.
ODPOWIEDZ
  • Informacje