Takie tam różniaste sprawy
-
a może po burzy hormonalnej spowodowanej cieczką jej przejdzie? a u nas w domu na dniach najprawdopodobniej w końcu zawita małe kocię z kolejnych dobrych wiadomości (nie zapeszyć!) Kori przez cały miesiąc miała niepowiększone węzły chłonne - pierwszy raz odkąd zachorowała!
-
na pocieszenie napiszę, że Kori w czasie ciąży urojonej rzucała się na wszystkie suki. po sterylizacji przeszło jej całkowicie. masz zamiar Pestuchę ciachać?
A ja mam wrażenie, że po sterylce Neyi mniej brakuje by rzucić się z zębami. Jak piłka się poturla do jakiegoś psa to odskakują jak poparzone, a wcześniej próbowały jej zabierać Wprowadziła terror. Mimo, że jak podlatuje pies to usadzę ją na pupie z komendą " patrz" czy nawet przerwę jej atak to i tak zwiększyły się reakcje z agresją
A Shena zaczyna... wychodzi z klatki i pierwsze co robi to łeb do góry. Niech mi ktoś da siłę...
A Shena zaczyna... wychodzi z klatki i pierwsze co robi to łeb do góry. Niech mi ktoś da siłę...
Shena księżyca szuka
Raz pies próbował Neyę przewrócić, wkurzyła się ostro. Ogólnie w różnych gonitwach to Neya goni, tylko przy Shenie to ona ucieka.
Shena szczeka ze strachu, a Neya... myślę, że to wyuczone (szczekanie) bo sama, bez matki nie szczeka, grzecznie mija psy. Problem się zaczyna jak pies podlatuje
Raz pies próbował Neyę przewrócić, wkurzyła się ostro. Ogólnie w różnych gonitwach to Neya goni, tylko przy Shenie to ona ucieka.
Shena szczeka ze strachu, a Neya... myślę, że to wyuczone (szczekanie) bo sama, bez matki nie szczeka, grzecznie mija psy. Problem się zaczyna jak pies podlatuje
- cockermanka
Sobolowe spaniele nie są już uznawane przez angielski Kennel Clubisabelle30 pisze:Mój wypadek dobitnie uświadomił mi że jeszcze kilka lat nie mogę mieć drugiego psa....marzyłąm o sobolowym spanielu...Idę płakać z wami
-
To akurat mam w poważaniu. Są piękne i już. I takiego właśnie chcę miećcockermanka pisze:Sobolowe spaniele nie są już uznawane przez angielski Kennel Clubisabelle30 pisze:Mój wypadek dobitnie uświadomił mi że jeszcze kilka lat nie mogę mieć drugiego psa....marzyłąm o sobolowym spanielu...Idę płakać z wami
- cockermanka
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Nawet hodowcy soboli nie wiedzą,skąd taka zmiana...i co ciekawe niektórzy zagraniczni sędziowie zaczęli czepiać się tego umaszczenia - pomimo,że np. u nas ten kolor nadal jest uznany.
Dla mnie to bez znaczenia, bo sobole zupełnie mi się nie podobają. Podobnie jak czekolady.
Dla mnie to bez znaczenia, bo sobole zupełnie mi się nie podobają. Podobnie jak czekolady.
- cockermanka
Na pewno zmiany są od tego roku,ale ponieważ soboli nie mam, więc nie zagłębiałam się w temat.
Ja mam 3 biało-czarne,2 niebiesko-srebrne jasne,4 czarne i 1 złotą. Rozpiętość wiekowa od 3,5 miesiąca do prawie 12 lat.
Ja mam 3 biało-czarne,2 niebiesko-srebrne jasne,4 czarne i 1 złotą. Rozpiętość wiekowa od 3,5 miesiąca do prawie 12 lat.
-
Jak wiadomo sobole rodzą się z nie tylko z soboli ale także ze złotych. Co w takim razie? Mam na myśli sytuację że w uprawnionym kryciu wyjdą sobole? Metryczka z dopiskiem "na kolana"? W sumie mi to nie przeszkadza, bo nie zamierzam bawić się w wystawy. A taki spaniel to kwestia kilku lat. Moja córka jest jeszcze za mała. teraz jak jestem nieruchawa musiałam jednego psa umiescić w dobrych rękach...z dwoma byłby duży problem.
- cockermanka
To trzeba tak dobierać rodziców,żeby minimalizować możliwość urodzenia się soboliisabelle30 pisze:Jak wiadomo sobole rodzą się z nie tylko z soboli ale także ze złotych. Co w takim razie? Mam na myśli sytuację że w uprawnionym kryciu wyjdą sobole? Metryczka z dopiskiem "na kolana"?
Na razie - u nas - sobol jeszcze nie jest wadliwym umaszczeniem.
-
- Informacje
-