Wiek suczki na zajście w ciążę.
Moja psinka uciekła mi kiedyś z domu na około 2 godziny w czasie cieczki. Podejrzewam, że jest w ciąży. Nie wiem jednak, czy nie jest na ni zawczesnie. Nie zdazyam jej jeszcze wzsterylizowac. Ma dopiero 1,5 roku. W jakim wieku suczki powinny zachodzic w ciaze?
Śmigaj z suczką do weta, nikt przez internet nie stwierdzi, czy ona jest w ciąży czy nie.
Bo jeśli jest to albo decydujecie się na usunięcie ciąży i sterylkę tzw. aborcyjną, albo cóż... trzeba odpowiednio zadbać o sukę w ciąży, dokształcić się na szybko jak dbać o nowo narodzone szczeniaczki i pomyśleć o znalezieniu im dobrych domów.
Bo jeśli jest to albo decydujecie się na usunięcie ciąży i sterylkę tzw. aborcyjną, albo cóż... trzeba odpowiednio zadbać o sukę w ciąży, dokształcić się na szybko jak dbać o nowo narodzone szczeniaczki i pomyśleć o znalezieniu im dobrych domów.
Zabieg sterylizacji w czasie 4 tyg po cieczce będzie no i tak dużo tańszy dla właścicielki a w perspektywie dużo zdrowszy dla suczki niż ewentualny odchów maluchów. Wystarczy wspomnieć że taka cesarka w środku nocy i np. weekendu (a komplikacje są nierzadkie ) kosztuje i nerwów i kasy .... Wychowanie do 8 tyg ... a o mieszańce mało kto dba -( i nikt nie zwróci poniesionych kosztów ... potem nerwówka czy ktos dba, czy komuś któraś suczka nie uciekła i nie będzie kolejnych szczeniaków ... które wylądują pod kołami , w schroniskach ...
-
- Informacje
-