Witam, wiem że na to pytanie nie da się udzielić pewnej odpowiedzi, ale jestem bardzo ciekawy choćby sugestii.
Mam psa - 5 mies. kundelka, mama to husky, ojciec nieznany. Weterynarz na początku twierdził, że chyba bernardyn ale po 5 miesiącach życia psa tata wygląda raczej na owczarka niemieckiego. Pies ma spore łapy (gdy miał 4 miesiące było to jeszcze bardziej widoczne) więc chyba dlatego weterynarz który go w moim mieście oglądał stwierdził tak samo jak poprzedni, że "to będzie duży piesek". Teraz ma 5 mies, wagi nie znam (myślę że 15-20kg), wzrost w kłębie 50 cm, łapy są szerokie na ponad 6 cm gdy stoi na ziemi.
Pytam orientacyjnie - ile jeszcze może urosnąć i czy łapy w tym wieku jeszcze urosną trochę czy już wcale ? Bo ma spore, ale jednak chyba nieco mniejsze niż u większości owczarków niemieckich czy dorosłych husky (chociaż od niektórych ma większe chyba, z ciekawości się przyglądam jak jest okazja).
Wzrost psa a wiek i łapy
niestety po opisie nikt tego nie okreśłi, jeszcze jak się ją zobaczy to można domniewyać.
-
- Informacje
-