mam pieska który lubi uciekać i zastanawiam się czy nie kupić mu obroży elektrycznej czy to dobry pomysł? i czy to mocno go będzie bolało?
to jest husky jest uciekinierem a potrzebuje dużego ruchu a zawsze jak go spuścimy to nam ucieka skacząc przez płot:( a tak byśmy go kontrolowali i byśmy mogli się z nim bawić prosze;)
Obroża elektryczna
- kamila lakusiowa
Haskiego raczej tak nie oduczysz uciekania :/
Ja bym zrobiła wyższy płot, tak żeby nie przeszkoczył. A co do ruchu na wolności. Zawsze możesz kupić linkę (są nawet po 100 m w necie), albo rozpocząć wybieganie kontrolowane czyli np. bieganie przy rowerze, dłuuuuuugie spacery żeby zmęczyć psa. Do tego praca umysłowa czyli uczysz komend. Po takim zestawie pies będzie tak zmęczony, że raczej nie będzie miał takich pomysłów.
I zainwestuj w adresówkę i czipa
Ja bym zrobiła wyższy płot, tak żeby nie przeszkoczył. A co do ruchu na wolności. Zawsze możesz kupić linkę (są nawet po 100 m w necie), albo rozpocząć wybieganie kontrolowane czyli np. bieganie przy rowerze, dłuuuuuugie spacery żeby zmęczyć psa. Do tego praca umysłowa czyli uczysz komend. Po takim zestawie pies będzie tak zmęczony, że raczej nie będzie miał takich pomysłów.
I zainwestuj w adresówkę i czipa
najlepiej zmęczyć! husky potrzebują zabójczo dużo ruchu. na sąsiedniej ulicy sprawili sobie huskyego i go nie wyprowadzali - praktycznie cały dzień spędzał na łańcuchu, aż w końcu się zerwał i pogryzł psa sąsiadki - aż strach teraz przechodzić tamtędy z psem
zapraszam do siebie tu znajdziecie trochę szkoleń po wchodźcie na reklamy to znajdziecie takie obroże i może nawet coś więcej co wam się może przydać
-
- Informacje
-