Jak nauczyć psa posłuszeństwa?
-
Mój pies często ucieka do sąsiada i kiedy próbuję go zawołać on tylko na mnie patrzy i w ogóle nie reaguje.Co mogę zrobić żeby zaraz do mnie przybiegał? Czy są inne sposoby od ćwiczenia na lince? Jest to półtoraroczny labrador.
-
pewnie, że są:) ale napisz coś więcej, jak spędzacie czas, co robicie na spacerach, ile pies ma ruchu?
-
No i napisz co twoim zdaniem go tak ciągnie do owego sąsiada
-
Sąsiad niczym go nie podkarmia, mój pies jest po prostu zbyt przyjaźnie nastawiony do wszystkich ludzi. Kiedy przyjdzie do nas ktoś obcy, Ramzes troszkę poszczeka i zaraz chce się bawić. Ma on bardzo dużo ruchu praktycznie cały dzień jest na polu i robi co chce, a na spacery też chodzimy...
-
jak często i na jak długo te spacery?
-
No to jak robi co chce na polu cały dzień to masz efekty....
Jak zapewnisz psu zajęcie z tobą to nie będzie mieć potrzeby kontaktów z sąsiadem...
Jak zapewnisz psu zajęcie z tobą to nie będzie mieć potrzeby kontaktów z sąsiadem...
-
Niestety labradory mają tą podstawową "wadę" że za bardzo ufają i kochają ludzi. Jeżeli sąsiad odnosi się do niego bardzo przyjaźnie,pogłaska go,powie miłe słowo to już staje się super kumplem Twojego psa.Tego można oduczyć ale wymaga to trochę czasu i pracy.
-
Usuwam wpis merytoryczny.
-
- Informacje
-