witam
wczoraj na moim podwórku doszło do "wypadku". kota sąsiadów potrącił samochód, kocur ma uszkodzony kręgosłup i narządy wewnętrzne. problem z tym że nie wierzę iż kota potrąciło auto a raczej padł ofiarą meliniarzy którzy robili libacje na naszej klatce schodowej. nie pierwszy raz na tej ulicy został zabity w brutalny sposób jakiś kot.
pól nocy nie spałam, wyobrażając sobie jaki ból, strach musiało przejść to stworzonko kiedy wpadło w łapy 4-6 dorosłych, pijanych mężczyzn
teraz boję się o moją kotkę, jest bardziej ufna niż tamten kocur. dlatego postanowiłam wywieść ja do chłopaka. ale on ma bokserkę która kota z bliska nigdy nie widziała.
teraz zastanawiam się jak zaplanować ich pierwsze spotkanie aby zwierzęta żyły w zgodzie. oba są raczej ugodowe ale mają swoje lata, nawyki. dlatego proszę was o radę jak się zachować jak to przygotować i przeprowadzić aby wszystko poszło w miarę gładko.
pozdrawiam
Kot z psem. pierwsze spotkanie nowych lokatrów
myślę, że może najpierw krótkie i dystansowe spotkania, a potem je zwiększać, bo jeśli mają swoje nawyki to może być ciężko nawet jak to bardzo spokojne zwierzaki. Pozdrawiam
-
najpierw złapać kota i dać porządnie obwąchać psu.
mam 4 letniego psa, przygarnelismy maleńkiego kota, ułatwione zadanie, bo kotek nie wiedział co to pies i sie go nie bał.
Przez jakis tydzien, były krótkie spotkania, pies obwąchiwał kota, po jakiś 2 tyg zaczęły sie razem bawić, spać, a obecnie - po 6 miesiącach pies nie ma życia. W domu pełna dominacja kota
Przez jakis tydzien, były krótkie spotkania, pies obwąchiwał kota, po jakiś 2 tyg zaczęły sie razem bawić, spać, a obecnie - po 6 miesiącach pies nie ma życia. W domu pełna dominacja kota
z moją sunią na szczęście nie było tego problemu ona tylko chce się bawić ze wszystkim co się rusza , także na tą chwilę ofiar nie ma
-
- Informacje
-