Lulu, Fibi, Mia
a dla pieska Marley!
Jakie imię wybrać?
Czasem warto przyjrzeć się imionom bohaterów z filmów, literatury lub znanym ludziom, a nuż przywoła się jakieś skojarzenie z wyglądem psa danej rasy. Ja miałam Jamnika Szorstkowłosego i kojarzył się nam z Hobbitem więc imię Bilbo pasowało jak ulał.
żaba, ciepek, dzikus, dla jamniczka? Nazwy są przeróżne wiem nawet że mój kolega nazwał swojego psa Furmit, kota Brill a wszytk od nazw swojego sklepu internotowego. Każdy zwierzak nosi nazwę http://winotokaj.pl/5-wina-polslodkie wina półodkiego w jego sklepie. Możecie sobie zobaczyć stronę internetową i po nazwach win poszukać sobie nazwę dla swojego zwierzaka:P
Ostatnio zmieniony 04 maja 2015, 14:36 przez kaminski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Przede wszystkim nie powinno to być "imię" ludzkie.
-
A dlaczego?andaluzyjski.pies pisze:Przede wszystkim nie powinno to być "imię" ludzkie.
Stefan jest fajny... Leon także
Moja koleżanka wymyśliła sobie nadawanie psom i kotom imion ludzkich, ale wybiera mniej popularne jak "Leon" i nie ma problemuagamałek pisze:Moje dzieci dla suni wybrały imię Zuza - no i problem był tylko kwestią czasu... Gdziekolwiek w miejscu publiczny wołam psa, odwraca się jakieś dziecko albo strzygą uszami ze trzy obce kundle Polecam chwilę wysiłku przy wymyślaniu imienia
-
Chłopiec: Toffi, Berni, Max, Soprano, Mikser.
Dziewczynka: Lila, Koka, Mija, Warta.
Dziewczynka: Lila, Koka, Mija, Warta.
-
- Informacje
-