Witam mam pytanie dotyczące zabawki a mianowicie piłki dla owczarka niemieckiego 1 rocznego kupiłem chyba z 10 piłek róznego rodzaju i wszystkie zgryzł lub podarkał i przebił i nie wiem jaką mu kupic pilke do zabawy zeby byla dosc wytrzymala bawie sie z nim teraz piłka do koszykowki bo tej jedynie nie zdola przebic bynajmniej teraz...
A jak kupie mu inna zabawkę do rzucania np frizbi to ma to dosłownie gdzies woli piłkę tą pogryzioną..
mozecie wyslac mi jakiegos linka z dobrą i wytrzymałą piłką do
Piłka dla owczarka niemieckiego (do zabawy)
-
piłka firmy trixie na sznurku (ta największa). Kosztuje 13 zł, jest nie do zniszczenia. Na dodatek do środka można powkładać kawałki mięcha, zostawić psu i mieć spokój na pół godziny
http://allegro.pl/trixie-pilka-na-sznur ... 80317.html
http://allegro.pl/trixie-pilka-na-sznur ... 80317.html
Kiedyś założyłam podobny temat.
Lane piłki są dobre dla psów niszczących.
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=15078
Lane piłki są dobre dla psów niszczących.
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=15078
Znam twój ból. mój psiak też ma rok i kocha piłki, kiedyś brat zostawił drzwi otwarte i pies uciekł. olał psy na podwórku, dzieci, od razu podbiegł do ogromnej kałuży i próbował wyciągnąć z niej piłkę . tak jak ty próbowałam różnych zabawek i wszystkie zniszczył, kiedyś po przecenie kupiłam piłke do kosza. dobrze że w miare szybko zareagowałam, bo po 15 min w piłce była ogromna dziura i kilku fragmentów brakowało... obecnie mój pies ma trzy zabawki ale żadnej piłki. jedna to znaleziona przez niego na kanale i jakimś cudem nie zniszczalna, a reszta zabawek to zabawki do wody. w domu ich nie dostaje bo są za delikatne.
jak chcesz czymś zająć psa to radziłabym raczej coś takiego
http://allegro.pl/kosc-dla-psa-38-cm-pr ... 64799.html
do kupienia w każdym sklepie zoologicznym-u mnie po 9zł a pies ma zajecie na tydzień
jak chcesz czymś zająć psa to radziłabym raczej coś takiego
http://allegro.pl/kosc-dla-psa-38-cm-pr ... 64799.html
do kupienia w każdym sklepie zoologicznym-u mnie po 9zł a pies ma zajecie na tydzień
u nas sprawdzały sie tylko "niezniszczalne" zabawki, piłki oczywiscie były numer jeden w bycu fajną zabawką, ale tylko te przedziurawione i przeżute jednak wymiana ich średno co tydzień była dosyc kosztowna wiec przerzucilismy sie na te wszystkie mocno plecione zabawki ze sznurka, za ktore mozna tez ciągnąc - pies uwielbiał. Kongi tez dawały rade ale tak srednio na dwa tygodnie. Polecam plecione sznurkowe "piłki"
-
U nas niezniszczalna zabawką jest...laser. Latem zielony, zimą na sniegu czerwony. Pies po spacerze wraca wybiegany na maksa...
Mój owczarek też uwielbia piłki, ale po kolejnej zmasakrowanej piłce zdecydowaliśmy się na zakup konga w postaci piłki xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx . Kong jest najbardziej wytrzymałą zabawką i mamy go już kilka miesięcy (piłki zazwyczaj przeżywały kilka godzin W środek tej piłki-konga wsadzamy nieraz smakołyki, co jest dodatkową atrakcją dla Majki!
Polecam piłeczki kolcowe.Moj pies też masakrował wszystko co było kuliste.Ta piłeczka zabawia psa już 4 m-ce i wyglada ,,sklepowo,,Pies chwyta ją bardzo delikatnie i nie masakruje jej.Dostaje tylko do zabawy z nami i jako nagrodę.Po zabawie jest zabierana.Kiedy się nudzi bawi sie linami,kośćmi i dużą piłką do nogi
-
A ja polecam boomer ball - Boomer Balls to piłki wykonane z wytrzymałego, nietoksycznego tworzywa sztucznego.
W odróżnieniu od zwykłych piłek, Boomer Ball jest praktycznie niezniszczalna. Zaprojektowana tak, by zaspokoić potrzebę pogoni i zdobywania. Warunkiem niezbędnym do zapewnienia doskonałej zabawy jest dobór odpowiedniego rozmiaru piłki. Właściwie dobrany rozmiar to rozmiar większy, niż ten, który pies może wziąć do pyska.
Piłka jest pusta w środku i doskonale wyważona, dzięki czemu "ucieka" psu za każdym razem, gdy chce ją ugryźć, dostarczając w ten sposób dużą dawkę ruchu podczas pogoni za zabawką.
Pilki unosza się na wodzie, w związku z czym świetnie nadają się również do treningu w wodzie - pies będzie chętnie pływał próbując dorwać piłkę .
dostępna w kolorze czerwonym lub niebieskim, w 4 rozmiarach, o średnicach:
rozmiar 4" /11cm - dla psów takich, jak Jack Russell, Westie, Yorkshire Terrier
rozmiar 6" / 15cm - dla psów ras takich, jak Border Collie, Bulldog, Springer
rozmiar 8" / 20cm - dla psów ras takich, jak Bokser, Wyżeł, Bull Terrier, Dobermann
rozmiar 10" / 25cm - dla psów takich, jak Bull Mastiff, Dog Niemiecki, Rottweiler, Owczarek Niemiecki
W odróżnieniu od zwykłych piłek, Boomer Ball jest praktycznie niezniszczalna. Zaprojektowana tak, by zaspokoić potrzebę pogoni i zdobywania. Warunkiem niezbędnym do zapewnienia doskonałej zabawy jest dobór odpowiedniego rozmiaru piłki. Właściwie dobrany rozmiar to rozmiar większy, niż ten, który pies może wziąć do pyska.
Piłka jest pusta w środku i doskonale wyważona, dzięki czemu "ucieka" psu za każdym razem, gdy chce ją ugryźć, dostarczając w ten sposób dużą dawkę ruchu podczas pogoni za zabawką.
Pilki unosza się na wodzie, w związku z czym świetnie nadają się również do treningu w wodzie - pies będzie chętnie pływał próbując dorwać piłkę .
dostępna w kolorze czerwonym lub niebieskim, w 4 rozmiarach, o średnicach:
rozmiar 4" /11cm - dla psów takich, jak Jack Russell, Westie, Yorkshire Terrier
rozmiar 6" / 15cm - dla psów ras takich, jak Border Collie, Bulldog, Springer
rozmiar 8" / 20cm - dla psów ras takich, jak Bokser, Wyżeł, Bull Terrier, Dobermann
rozmiar 10" / 25cm - dla psów takich, jak Bull Mastiff, Dog Niemiecki, Rottweiler, Owczarek Niemiecki
-
Ja mogę polecić zabawkę KONG extreme ball.
Uważaj z piłka dla psa i sposobem jej podrzucania, zalecane wydłużanie skoku niż skok na wysokość, nie jeden młody On-ek załatwił sobie stawy biodrowe przez zbyt wysokie podskoki, dotyczy to w szczególności młodych zwierząt u których kości i torebki stawowe jeszcze nie do końca się ukształtowały. Mój psiak ma piłkę trixi na sznurku, nie do zniszczenia, na dodatek ma takie fajne wypustki wewnątrz piłki usuwające nalot z zębów. Kupiłam w Krakvecie
Może coś takiego mu się spodoba jak tutaj xxxxxxxxxxxxxxxxxx na przedostatnim zdjęciu? Mój psiak ją uwielbia :) Jest to jedyna jego piłka, której nie zgryzł :P
-
- Informacje
-