CO DO CZYSTOŚCI U SZCZENIAKA

Dyskusje o psiej tresurze.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

ANNAZ

09 lutego 2007, 09:59

Słuchajcie naczytalam sie mnóstwo artykułow i porad na forum jak psa nauczyć czystośći i wiecie co samam znalazłam na to sposób na poczatku mój pies na uczył sie robić siusiu i kupke na gazete, za każdym razem jak zrobił gdzie indziej zanosiłam go na gazetye najlepiej ułozyc ja blisko drzwi ,pies mysli na zasadzie skojarzeń jak zrobił tam gdzie trzeba robiłam cyrk czyli sie zachwycałam głaskałam , po 2 tygodniach miałam efekty pozniej jak gucio mógł juz wychodzic na dwór na początku załamałam rece chodziłam z nim po 40 minut i nic wchodził do domu i sikał, próbowałam gazet samkołyków bo nie chciało mu sie zabardzo spacerowac siadał przy klatce i nie chciał iść i prze 3 dni chodziłam do skutku jak nasikał -cyrk itd, wkońcu umordowana tymi spacerami wracałam do domu siedziałam w butach i patrzyłam obserwowałam jak tylko leciał na gazete pies sie charakterystycznie zachowuje zanimm zrobi kupke wiec dawaj go pod pache i na dół na to trzeba troche cierpliwośći ale jak wyniosłam zawsze załatwił sie na dole -oczywiście cyrk, wczoraj gustaw bawił sie koscią nagle wstał szczeknął i zaprowadził mnie do drzwi i dziś to samo pies juz wie ze w domku sikac nie wolno i jestem z niego dumna:)))pozdrawiam(a ważna rzecz nigdy nie biłam go tylko krzyknełam fe albo ie wolno podniesionym tonem, i absolutnie nie wskazane jest maczanie pyska psa w jego siuskach bo to jest chyba najokrutniejsza metoda a wiem że sa ludzie którzy tak robią!!!!)
Awatar użytkownika
EVE81
Kontakt:

09 lutego 2007, 18:48

Cierpliwość popłaca :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje