Pies podlewa suczke gdy ona sika

Dyskusje o psiej tresurze.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

majka3a

20 kwietnia 2007, 05:14

Mamy nowego pieska 11miesiecznego. Nauczyl sie bardzo szybko ze zalawiac sie moze tylko na zewnatrz. Ale mamy jeden problem gdy nasza sunia zaczyna siusiac Gucio leci zaraz do niej i podnosi swoja nozke i probuje sikac w to samo miejsce. No i oczywiscie zawsze ja troche obleje to po ogonie to po nodze. Jak go tego oduczyc?
Probowalismy odciagnac go piszczaca zabawka ale potem wcale nie chce sikac tylko sie bawi i boimy sie ze moze zlac sie pozniej w domu. Acha to ma przewaznie miejsce rano jak sunia robi dlugo siusiu po nocy.
Piesek jest maly mieszaniec teriera i ma ok 8kg. Sunia to 6 letni beagle.
Oboje sa po sterylizacji. Piesek mial zabieg miesiac temu.
majka3a

20 kwietnia 2007, 16:47

Zapomnialam dodoac ze przez pierwsze 10 miesiacy zycia Gucio mieszkal na farmie i nie wchodzil nigdy do domu. U nas w domu zlal sie tylko raz pirwszego dnia przy drzwiach do ogrodu. Teraz grzecznie siada przy tych drzwiach jak chce wyjsc za potrzeba.
ewela75

06 sierpnia 2007, 21:09

MOje zdanie jest takie, ze uznał suczke za swoją. Takie lanie w to samo miejsce a zwłaszcza na suczke, to objaw, ze ona jest jego. Tak sie psy podobno zaznaczaja. Nie wiem, co mozna byłoby zrobic, żeby tak nie robił. Mój bokser tez ma ulubiona suczke i ona wręcz podchodzi, żeby cos na nią skapnęło, takie psie sprawy, ale czemus to służy, inny pies nie ma prawa się zblizyc do niej. Ten układ jest taki u mnie, ze oboje za sobą przepadają i 2 dni rozłąki to dramat.
Patrycja94
Kontakt:

06 sierpnia 2007, 23:44

Ostatecznym wyjściem jest skrzyczenie go, ale to może niewiele pomóc :!: Chyba już tak musi zoatć natomiast jeżeli już Cię to męczy wypuszczaj je na zewnątrz osobno. No nie wiem co jeszcze mogę ci napisać ale może kto inny będzie miła lepszą propozycje jak rozwiązać ten problem.
Pozdrowienia
ODPOWIEDZ
  • Informacje