Mam 2 miesięczną suczkę, mieszankę owczarka i mastifa. Mam z nią mały problem. Otóż ciągle mnie gryzie i drapie. Nie pomagają słowa typu "nie wolno" czy "zostaw". Słucha się tylko mojego męża, choć gdy zostanie upomniana, a Łukasz nie patrzy podchodzi do mnie i gryzie.
Nie wiem czy już mogę pójść z nią na szkolenie i czy takie szkolenia coś da.
Dzięki za każdą radę.
Od kiedy szkolenie?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Myślę że bez problemu...
Na dobre szkolenie zawsze warto iść - poszukaj tylko szkoły, gdzie stosują nagrody, a nie kary typu szarpanie. Przy dużym psie, to raczej on będzie miał przewagę siłową
Ale jeśli Ty nie wypracujesz u psa autorytetu, pies będzie Tobie wchodził na głowę, to musisz liczyć się z tym, że będzie słuchał obcych osób, np. szkoleniowca, a Ciebie nie. Dlatego warto wybrać dobrą szkołę, aby Ciebie też nauczyć współpracy z psem
Ale jeśli Ty nie wypracujesz u psa autorytetu, pies będzie Tobie wchodził na głowę, to musisz liczyć się z tym, że będzie słuchał obcych osób, np. szkoleniowca, a Ciebie nie. Dlatego warto wybrać dobrą szkołę, aby Ciebie też nauczyć współpracy z psem
-
- Kontakt:
Dzięki za rady!!!
jeśli masz ochotę, to na początku poczytaj i sama ją trochę podszkól, a kiedy skończy 3 miesiące znajdź dobre przedszkole i dopiero potem na szkolenie. Szczeniaki uczą się bardzo szybko i ciężko jest je puźniej oduczyć złych nawyków, ale nie martw się, bądź wytrwała, moja sunia w tym wieku też gryzła i drapała, ale po ok5 miesiącach upominania przestała. Powodzenia i pamietaj, że to TY tu rządzisz!!!(tylko nie siłowo:)
-
Taka natura szczeniaka, że gryzie.
mam owczarka niemieckiego-Riko ma już/dopiero7 miesiecy i...pierwszy raz sobie nie radze z psem-jest tj.nadpobudliwy,probowalam juz wszystkiego-tak mi sie wydaje-chodzi o metody wychowawcze mi znane i przynoszace efekty pozadane-ale na niego to nie dziala-na wiosne ide z nim na szkolenie...wole zaplacic i nauczyc sie jak mam z nim postepowac-a i on sie nauczy wiele.
-
- Informacje
-