Witam. Mam Yorka , suczke. Ma 3 lata i cieszy sie na widok kazdego czlowieka . Mam z nia niestety pare problemow:
1. gdy widzi male dziecko,niemowle chowa sie w kacie i boi sie.
2. gdy na spacerze podchodzi do niej jakis pies by ja obwochac ona kladzie sie kuli uszy.Kiedys przy takiej sytuacji , rzucila sie na 6 razy wiekszego psa mojego sasiada...
Boje sie z nia wyjsc na dwor bo zawsze czuje sie zagrozona ze strony innych psow , i zawsze identycdznie reaguje , kiedys przyszla do nas znajoma z yorkiem , a ona na niego warczala i gdy tylko probowal sie zblizyc atakowala...
Pomozcie mi , juz niewiem co moge zrobic by wplynac na jej zachowanie ;(
Problem z 3-letnia sunia ;/
Nie da się powiedzieć, czym to jest spowodowane ot tak, na odległość - może to być wynik doświadczeń związanych zarówno z zachowaniem ludzi, jak i zachowaniem innych zwierząt.
Na początek unikaj kontaktów z innymi psami, zacznij od kontaktów na dużą odległość i chwal psa, jeśli nie okazuje strachu, ignorując jednocześnie "niepożądane" zachowanie - jeśli pies się boi, znaczy, że podeszliście za szybko za blisko innego zwierzęcia.
Przy dzieciach to samo - chwal psa za dobre zachowanie w ich obecności, ignoruj złe.
Skąd jesteś? Czy pies był w jakikolwiek sposób uczony?
Na początek unikaj kontaktów z innymi psami, zacznij od kontaktów na dużą odległość i chwal psa, jeśli nie okazuje strachu, ignorując jednocześnie "niepożądane" zachowanie - jeśli pies się boi, znaczy, że podeszliście za szybko za blisko innego zwierzęcia.
Przy dzieciach to samo - chwal psa za dobre zachowanie w ich obecności, ignoruj złe.
Skąd jesteś? Czy pies był w jakikolwiek sposób uczony?
To znaczy, że jesteś za blisko. I już. Zwiększ dystans.oswaldoo pisze:Jestem z Częstochowy, sunia nie byla na zadnych szkoleniach ;/ Jak jestem z nia zdala od psa to myysli ze jest kozak i ujada
I wpisz sobie w wyszukiwarkę "szkolenie psów częstochowa" - na pewno znajdziesz info o metodach pozytywnych albo szkoleniu pozytywnym.
W Częstochowie jest bardzo fajna xxxxxxxxxxxi chyba są teraz zapisy, sama korzystałam z ich pomocy w Będzinie. Szkolą metodą pozytywnego wzmocnienia, wejdż na ich stronę pod tą nazwą a wszystkiego się dowiesz.
Pozdrawiam Jola i Wigor.
Pozdrawiam Jola i Wigor.
-
- Informacje
-