Mój nowy lokator
Mam pieska (kundelek) ma 8 tygodni a jest u mnie od 4 dni i chciałbym zapytać kiedy zacząc chodzić na smyczy z psem?? Bo jak staram się z nim wchodzić to za Chiny mu się to nie podoba i się zastawia i wtedy zaczyna się szarpanina !! Może powinienem mu dać dłuższy okres aklimatyzacji!! Na samym początku chodził bez smyczy ale im wiecej z nim wychodziłem tym bardzie "ROJBROWAL" i potem już trzeba było go gonic!! To mój pierwszy piesek a niechce go do siebie zrazić i dlatego wole zapytać fachowców może ktoś miał podobnie?? Z góry dizękuje za odpowiedz najlepiej szczerą i pomocna
W tym okresie to ja już z moim zacząłem. Wiadomo, że na początku się nie będzie chciał, ale się przyzwyczai. Niech dostanie co jakiś czas chrupka i się nauczy.
PS: Piesek będzie duży ?
PS: Piesek będzie duży ?
ucz go w domu, na smakołyki; nie goń za nim na spacerze, bo to dla psa zabawa, raczej uciekaj - pobiegnie za tobą; ucz go - także w domu - przychodzenia na komendę, ale nie może to być samo imię i zawsze musi brzmieć tak samo; oczywiście nagradzaj smakołykiem za każdym razem, jak przyjdzie;
Weterynarz powiedział że do 15-tu kilo ale jak pójdzie po mamusi to nie będzie duży .Tylko czy nie wyjdzie na to że piesio za małego chodzi na chrupkach a jak będzie starszy to z kiełbasa będę musiał chodzić?? Nie zrobi tego bo chce tylko za (przekupstwo)??Ale to było tylko taka sugestia i również pytanie do was bo ja niestety świeży w tym jestem?? Dziękuje bardzo za pomoc od dziś w ciele w życie wasze rady. Jak wszystko pójdzie dobrze to postawie wam "Piwo" Życzę miłego Dnia i Pozdrawiam :lol
A po ile tak mniej więcej wasze psiaki nauczyły sie chodzić na smyczy?? No czy teraz też z pełną torbą smakołyków chodzicie?? Bo ciekawi mnie to?? Pozdrawiam
Nie, za każdym razem zmniejszasz dawkę, aż później ograniczasz do głaskania i pochwały.
Ale stopniowo !
Później dajesz np. co 2 raz chrupki itd. aż psiak się nauczy.
Ale stopniowo !
Później dajesz np. co 2 raz chrupki itd. aż psiak się nauczy.
Witam wszystkich dziękuje za sposób na wyjscie z psiokiem na smyczy działa w 100% a nawet lepiej czasami jeszcze mu sie wspomni szarpnąć ale to juz nie tak jak na początku. Teraz Baster nie opuszcza mnie na krok nawet jak puszcze go czasem ze smyczy to idzie przy nodze !! Przyjemne z pożytecznym. Pozdrawiam wszystkich również wasze pupile
pies uczy się i chętnie wykonuje komendy, jeśli mu się to opłaca - stąd nagrody; ciesz się i chwal go wylewnie za dobrze wykonane zadanie; jeśli będziesz ćwiczył z psem sumiennie i systematycznie, to nie będziesz musiał w przyszłości nosić kiełbasy ćwiczenia nie powinny być długie, żeby pies się nie znudził - 5-1o minut kilka razy dziennie zupełnie wystarczy;
-
- Informacje
-