buda

Dyskusje o psiej tresurze.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

dysia

21 października 2009, 19:20

Czy ktoś może podpowiedzieć mi prostą metodę przyzwyczajenia mojej 3-miesięcznej suni do spania w budzie. Do tej pory spała w domu ale mamy schody,muszę ją z nich znosić (waży dwadzieścia kilo). Zostawiona na dworze tarasuje wejście do domu-śpi na wycieraczce.Na polecenie wchodzi do budy ale wystarczy że się odwrócę a już jej tam nie ma . Nie chciałabym jej wiązać
szmaja

22 października 2009, 10:10

dysia pisze:Do tej pory spała w domu ale mamy schody,muszę ją z nich znosić (waży dwadzieścia kilo).
Myślę, że nie ma potrzeby znoszenia/wnoszenia psa - nauczy się pokonywać schody. Dlaczego musisz ją znosić?
dysia pisze: Zostawiona na dworze tarasuje wejście do domu-śpi na wycieraczce.Na polecenie wchodzi do budy ale wystarczy że się odwrócę a już jej tam nie ma . Nie chciałabym jej wiązać
A nie możesz ustawić jej legowiska, budy w pobliżu miejsca, gdzie się kładzie? Dokąd idzie, jak wychodzi z budy?

Pies jest zwierzęciem socjalnym, lubi przebywać wśród ludzi, szczególnie że to małe psie dziecko potrzebuje towarzystwa - wychowania, uwagi itp. Gdzie docelowo ma przebywać pies? Jak wygląda buda? Jest ogrzewana? Czym jest wyścielona?
ODPOWIEDZ
  • Informacje