Witam
Mam problem z psem, którego wzięłam że schroniska. Najprawdopodobniej jest rasy afgański kuchi. Ma 2, 5 roku A posiadam go od 7 miesiąca jego życia
Początkowo był osowiały i nie chciał w ogóle chodzić musiałam go wynosić na trawnik by w ogóle się załatwił, jeść też nie chciał ,
Po około pół roku udało się go nauczyć wychodzić na smyczy i w miarę regularnego jedzenia, choć i teraz są z tym problemy
Natomiast pojawił się nowy problem totalny brak jakiego kolwiek posłuchu bez smyczy. Szaman ( tak się wabi) w każdym znaczeniu tego słowa mnie ignoruje ,jest do tego stopnia zaoferowany wąchaniem i innymi psami ze złapanie go często trwa godziny. Próbowałam uczyć go w domu komendy "do mnie " i działa za każdym razem, na smyczy również na terenie ogrodzonym jest już to wyzwanie ale w końcu przychodzi natomiast bez smyczy nic nie pomaga
Czy prócz smakołyków, zabawek jest jeszcze jakiś sposób by w ogóle chciał do mnie przyjść bo po około dwóch tygodniach każdej z metod Szaman przestaje reagować próbowałam również pozytywnego treningu i również działało przez około dwa tygodnie
Moje pytania sa następujące czy kastracja w jakikolwiek sposób mogła by tu pomóc
Czy jest inna metoda treningu niż smakołyki i zabawki i kupno drugiego psa
Nie reaguje na komendy po za smyczą
wiem, że często kastracja jest stosowana właśnie jako "środek uspokajaący" psa, ale nie jeste zwolennikiem tego myślenia. Uważam, że lepiej najpierw spróbować solidnego, profesjonalnego treningu z behawiorystą. Może to jest coś, co sprawdzi się u ciebie?
-
Witaj,
doskonale zdajemy sobie sprawę, że tresura psa jest wymagająca, czasochłonna, ale niezwykle potrzebna. Może ona rozwiązać wiele problemów z Twoim podopiecznym. Dlatego na naszym blogu znajdziesz poradnik Co warto wiedzieć o psim treningu? Dzięki niemu dowiesz się na co zwrócić uwagę podczas planowania i prowadzenia psiego szkolenia.
Znajdziesz tam kilka cennych wskazówek, które pomogą ci osiągnąć zamierzony sukces.
Zapraszamy do lektury!
https://www.krakvet.pl/artykuly/co-wart ... -treningu/
KrakVet.pl
doskonale zdajemy sobie sprawę, że tresura psa jest wymagająca, czasochłonna, ale niezwykle potrzebna. Może ona rozwiązać wiele problemów z Twoim podopiecznym. Dlatego na naszym blogu znajdziesz poradnik Co warto wiedzieć o psim treningu? Dzięki niemu dowiesz się na co zwrócić uwagę podczas planowania i prowadzenia psiego szkolenia.
Znajdziesz tam kilka cennych wskazówek, które pomogą ci osiągnąć zamierzony sukces.
Zapraszamy do lektury!
https://www.krakvet.pl/artykuly/co-wart ... -treningu/
KrakVet.pl
-
- Informacje
-