Problem ze szczeniakiem

Dyskusje o psiej tresurze.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

SavageHeart

25 lutego 2010, 08:24

Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem forum i z góry przepraszam, jeżeli był już poruszany taki temat. Od 2 i pół miesiąca mamy nowego członka rodziny - mieszańca, suczkę , ma w tej chwili 4 i pół miesiąca - będzie psem średniej wielkości ok 25 kg. (jej matka była w połowie wyżłem wajmarskim) Jest słodka i mądra - umie już parę komend. Mam z nią pewien problem - dość nieprzyjemny - Beza (bo tak ma na imię) zajda swoje kupy... - tylko swoje - na spacerze zawsze muszę ją pilnować by nie pożarła tego , co właśnie zrobiła - ale to nie jest problem - ona potrafi znaleźć swoją kupę na polu gdzie spacerujemy sprzed trzech dni - i oczywiście ją zjeść - trudno mi czasami dobiec do niej przez śnieg i zdążyć na czas - a tego typu nawyki raz że są nieprzyjemne a dwa mogą jej zaszkodzić (co raz się zdarzyło) . Jak mogę ją tego oduczyć? Czy jej to może minąć? Chce kupić jej kaganiec, ale to też może jej nie powstrzymać. Proszę o radę i z góry dziękuję . - Pies karmiony jest eukanubą - ale może czegoś jej brakuje?
mg

26 lutego 2010, 10:14

Wpisz sobie w wyszukiwarkę słowo koprofagia i otworzą się podobne tematy.
ODPOWIEDZ
  • Informacje