Proszę o poradę - szczekanie - sprawa w sądzie

Dyskusje o psiej tresurze.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

tspychala

26 lutego 2011, 23:49

Witam, piszę z prośbą o poradę , mam dwa psiaki , jeden 3 latka drugi nie całe 2. Są kochane i wogóle, ale nie o tym chce pisać... Problemem jest straszne szczekanie, ujadanie , wycie kiedy zostają same w domu... Na nieszczęście za ścianą mamy sąsiada w podeszłym wieku , którego hobby to uprzykrzanie nam życia, poczynając od donosów na poilcję że jestem bandytą bo za dobrym autem jeżdżę ( firmowe ) , że jestem dilerem bo mieszkam z dziewczyną a kogo stać na mieszkanie w moim wieku ( mieszkanie rodziny ) itd... I zaczęła się sprawa szczekanie psów, że ujadają jak nas nie ma - nie wiedziałem jak jest, bo przy nas psy nie szczekają wogóle... Poszło zgłoszenie na Policję, Straż miejską , spółdzielnie.., Zabieram psy do pracy , całe noce jestem w domu , czasem psy muszą zostać same w domu , co mam zrobić żeby nie szczekały? Bo niestety akurat w tym sąsiad miał rację... Mój psiak ten młodszy jak wyjdziemy z domu zaczyna koncerty... rozumiem sąsiada że może mu to przeszkadzać, w 90 % myślę że to złośliwość no ale fakt jest taki że psy szczekają. Teraz sąsiad chodzi po sąsiadach i zbiera podpisy że psy szczekają.... Jak mogę ich tego oduczyć ? próbowałem już zabawki, włączone tv, włączone radio itd.. Bardzo proszę o pomoc
pianistka

27 lutego 2011, 18:15

Wykorzystaj sprawę wskazując na to, że jesteś przez sąsiada nękany, wykaż to, że delikwent wnosi na ciebie urojone bezpodstawne pomówienia składając w urzędach pozwy. Obie rzeczy są ścigane i karalne z prawa. Można mu wykazać niepoczytalność. Ma to oczywiście 2 bieguny - jemu nic mu nie zrobią ale on tez wtedy nie ma już prawa wnosić już żadnych pozwów.

Natomiast psami musisz się zająć jak najszybciej.
Linków nie przeglądałam, ale ufam mg :)
karcias

25 maja 2011, 19:29

kong robi bardzo fajne zabawki do których można wepchnąć smakołyki - pies będzie się miał czym zająć jak Cię nie będzie, ja miałam problem z demolowaniem domu, ale wtedy takich cudów nie było jeszcze - jak wracałam to korytarz był przygotowany do malowania - czyli tapety zostały zdjęte :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje