jak pomóc szczeniakowi
Mam prośbę,moze będziecie mogli mi pomóc.Mam 7 miesięcznego szczeniaka szorstkowłosego jamnika.Od początku był bardzo żywym i odważnym pieskiem.Szybko nauczył się czystości.Ma problem z posłuszeństwem,ale nie to najbardziej mnie martwi.Od dłuższego czasu tak jakoś histerycznie zaczął się zachowywać.Ciągle szczeka i skomli,okropnie wszystko zaczął gryżć.Zwłaszcza miękkie szmatki wszędzie nosi i mamla bardzo przy tym piszcząc i dysząc.Czasem ma aż przekrwione wargi.Wchodzi pod kanapę i tam zawodzi.Chciałabym mu pomóc bo widzę,że się męczy.Na spacerach jest przyjacielem całego świata.Weterynarz stwierdził,że fizycznie nic mu nie dolega.Wszyscy już jesteśmy tym potwornie zmęczeni.
Może jest coś w jego bezpośrednim otoczeniu (legowisku, przy misce) co nie daje mu spokoju, a może czegos się przestraszył?? Tu miałby pole do popisu behawiorysta. (ale to tylko moje zdanie)
skoro wszystko zaczal gryzc to moze dziasla ? moze swedza moze alergia jakas ? a moze kwestia psychiczna.. nie wiem tesknota..za kims kto wychodzi z domu a moze sprubuj nawiazac z psiakiem wiekszy kontakt moze nawiazanie wiekszej wiezi miedzy wami cos pomoze ? nie stresujac psiaka nie krzyczac poprostu mowiac spokojnie bawiac sie dajac smakolyki glaskajac nie wiem moze to cos pomoze...
Miłości to on ma bardzo dużo i ze swojej strony też ją okazuje,jest bardzo serdeczny.Zastanawiam się czy to może być reakcja na przestawienie na suchą karmę.Przeczekamy i zobaczymy co będzie dalej.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi
Bardzo dziękuję za odpowiedzi
mowilas ze weterynarz powiedzial ze fizycznie wszystko z psem ok to raczej nie sprawa karmy... przynajmniej tak mi sie wydaje ale to mozna latwo sprawdzic odstaw suche i wroc do wczesniejszego zywienia na pare dni i zobaczysz jaka bedzie reakcja psa
-
- Informacje
-