jamnik budzi wszystkich
Moja suczka, rasy jamnik, codziennie w nocy ok. godz 2 chce wychodzic na dwor i szczeka zeby kogos obudzic zeby z nia wyszedl. Ja wychodze z nia przed spaniem ok. 23 potem ona idzie spac i budzi sie w nocy i chce isc znowu... wie ktos moze co mam z tym zrobic. Moja suczka ma 10 mieisiecy. Jak ja tego oduczyc?
1. Sprawdź, czy pies jest zdrowy.garykaczy pisze:Moja suczka, rasy jamnik, codziennie w nocy ok. godz 2 chce wychodzic na dwor i szczeka zeby kogos obudzic zeby z nia wyszedl. Ja wychodze z nia przed spaniem ok. 23 potem ona idzie spac i budzi sie w nocy i chce isc znowu... wie ktos moze co mam z tym zrobic. Moja suczka ma 10 mieisiecy. Jak ja tego oduczyc?
2. Ile wytrzymuje bez załatwiania się w ciągu dnia?
3. Jak wygląda ostatni spacer? Jak wygląd i ile jest innych spacerów?
4. Co i kiedy pies je?
5. Co się dzieje, jeśli nikt z nią nie wyjdzie?
6. Czy i jak pies był czegokolwiek uczony? (zostawania w domu, podstawowych komend - na miejsce, do mnie itp.).
2. w ciagu dnia wytrzymuje nawet do 5h.
3. spacer trwa ok 10 min, ide w kolo dwoch ulic i wracam az pies zrobi swoje, a tak przecietnie to pies jest wypuszczany dosc czesto tak ok 5 razy dziennie.
4. Nie jestem pewien bo ja mu jesc nie daje... ale to co zostanie od obiadu albo te granulki dla psow, duzo tego jedzenia co my nie zjemy.
Pies je 3 razy dziennie.
5. Zawsze ktos wstaje bo pies potrafi tak glosno szczekac przez 20 min az wszystkich obudzi.
6. Raczej nie. Tzn w domu juz sie nie zalatwie dosc dlugo jak sie zawola to przychodzi i chyba to wszystko co umie. W domu rzadko bywa sam bo sa dziadkowie.
3. spacer trwa ok 10 min, ide w kolo dwoch ulic i wracam az pies zrobi swoje, a tak przecietnie to pies jest wypuszczany dosc czesto tak ok 5 razy dziennie.
4. Nie jestem pewien bo ja mu jesc nie daje... ale to co zostanie od obiadu albo te granulki dla psow, duzo tego jedzenia co my nie zjemy.
Pies je 3 razy dziennie.
5. Zawsze ktos wstaje bo pies potrafi tak glosno szczekac przez 20 min az wszystkich obudzi.
6. Raczej nie. Tzn w domu juz sie nie zalatwie dosc dlugo jak sie zawola to przychodzi i chyba to wszystko co umie. W domu rzadko bywa sam bo sa dziadkowie.
-
- Informacje
-