Apel do Allegro
-
No cóż.....Allegro to portal pośredniczący w sprzedaży....adopcje to zupełnie inna działka. w momencie kiedy mocno im uszczuplili pulę sprzedażową, raczej nie otworzą działu do adopcji. Ja to rozumiem. Interes to interes....
-
a mi się wydaję, że jak ktoś chce zaadoptować jakiegoś psiaka to odpowiedniego znajdzie, nawet bez allegro.
-
nie jestem pewna do konca ale zdaje sie ze rózne stowarzyszenia i fundacje moga wystawiac aukcje na cel dobroczynny za free. ale musi to byc sprzedaz....
-
wystawiać chyba za free nie mogą, za te wyróżnienia na pewno się płaci. Ale za to za allegra cegiełkowe, jeśli wystawia je fundacja nie płaci się prowizji od sprzedaży.
Też mi się wydaje, że wystawianie ofert adopcji na allegro może przynieść efekt przeciwny do oczekiwanego. Do adopcji szuka się ludzi odpowiedzialnych, zwierzaki przez allegro mogą być z dużym prawdopodobieństwem "przy okazji" adoptowane, a potem trafić na ulice.
-
Tyle że wg regulaminu allegro ktoś może w takiej aukcji kliknąć "kup teraz", kasa na konto i po sprawie....pies jest jego niepodważalnie.
Na tym właśnie polega transakcja na allegro. Jest nieodwracalna
Na tym właśnie polega transakcja na allegro. Jest nieodwracalna
nie rozumiem... allegro zrobiło czystki, więc czemu na tablicy.pl jest pełno ogłoszeń? Troszkę sobie naruszeń pozgłaszałam. Gdybym wiedziała jak się robi portal z ogłoszeniami to bym go zrobiła z tylko i wyłącznie z adopcjami. Albo dla równych szans na wszelakich portalach usunąć działy "zwierzęta". Fundacje, schroniska mają swoje strony, hodowcy również...
-
- Informacje
-