adopcja psa

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

magdalenka87

27 stycznia 2012, 08:41

Piszę z olbrzymią prośbą....

po utracie mojego futrzaka, zdecydowałam się na adopcję psa. Jednak dowiedzialam się, że pies którego chce adoptować ma chorą rzepkę- przesunięcie rzepki już zrośnięte. Pies czasem kuluje, jest w wieku 6 lat i zakochałam się z jego zdjęciach jednak chyba nie jestem przygotowana na leczenie kolejnego psa. Czuje się fatalnie z myślą, że chcę odmóić adopcji tylko dlatego, że nie stać mnie psychicznie na po tak krótkim czasie od utraty psa leczyć kolejnego na bardzo podobne schorzenie. Czy jestem egiostką, że chcę wziąć zdrowego psa? Wiem, że kiedyś pewnie zachoruje... jednak chyba świadomie brać chorego nie dam rady....
Awatar użytkownika
Dardamell

27 stycznia 2012, 09:24

...
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2013, 12:48 przez Dardamell, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania J

30 stycznia 2012, 00:48

ja wybrałabym właśnie takiego biedaka, którego nikt nie chce - tak zrobiłam w przypadku mojej drugiej adopcji, chociaż było to duże ryzyko, bo pies był apatyczny i chory. nie żałuję - teraz mam kochanego psiaka :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje