Otóż tak chciałbym sprawić sobie pieska zależy mi na tym żeby koszt jego zakupu był poniżej 300 zł (na więcej mnie nie stać)wcale nie zalezy mi na rodowości. Pies ten bd przebywał w domu a w lato często na dworze (mam duże podwórko). Zależy mi też na tym żeby nie miał tendencji do niszczenia oraz nie był zbytnio hałaśliwy mam zrzędliwą babcię piętro niżej I teraz główna prośba proszę polećcie mi psa który w miarę mieści się w tych wymaganiach z góry dzięki.
Pozdrawiam
Jakiego psa polecacie? ;)
-
i weź od uwagę, że każdego psa, trzeba wyprowadzać na spacery. Bez względu na to jak duży ogród się ma.
Jestem tego samego zdania co Dardamell !!!! Weź ze schroniska jakąś bidę , one tak bardzo potrzebują miłości i odwdzięczą się miłością . Wejdź tutaj podgląd niedostępny i zobacz ile jest pięknych psiaków , szczeniaków i ilu ludzi adoptuje i jest zadowolonych . Wolontariusze służą pomocą i pomagają w transporcie psiaka . Ja sama przygarnęłam sunię i nie oddałabym ją za skarby świata .
Sprzedaż psów bez rodowodu to przestępstwo. Plus, że chcesz psa trzymać w domu. Codziennie spacery co najmniej godzinka. Szczeniaki z reguły coś niszczą, nawet dorosłe psy jak im się nie zapewni zużycia energii również potrafią coś zniszczyć, w dodatku jak psu nie zapewnisz rozrywki to sam ją sobie znajdzie. Polecam aport, tropienie, agility itp.
Kwestia żywienia, co wiesz na ten temat? Co chcesz dawać psu?
Kwestia żywienia, co wiesz na ten temat? Co chcesz dawać psu?
Mnie konserwator od dostawcy internetu już przeświecił... za każdym razem witał mnie słowami "znowu piesek pogryzł?".
Neya zeżarła niezliczone ilości zabawek mojego synka, podpaski, węgiel, krzesła, podparcia od kanapy, segment, dywan, moje skarpetki i bieliznę (tutaj współudział miała Shena), kapcie syna, kredki, długopisy, aparat, ścianę, książki... więcej rzeczy nie pamiętam ale serdecznie żałuję że je zjadła.
Drzwi na szczęście tylko są podrapane jak próbowała je z klucza otworzyć... niestety otworzyła i mój dom wyglądał jak po huraganie. Cieszmy się z posiadania psów to takie kochane istoty.
Neya zeżarła niezliczone ilości zabawek mojego synka, podpaski, węgiel, krzesła, podparcia od kanapy, segment, dywan, moje skarpetki i bieliznę (tutaj współudział miała Shena), kapcie syna, kredki, długopisy, aparat, ścianę, książki... więcej rzeczy nie pamiętam ale serdecznie żałuję że je zjadła.
Drzwi na szczęście tylko są podrapane jak próbowała je z klucza otworzyć... niestety otworzyła i mój dom wyglądał jak po huraganie. Cieszmy się z posiadania psów to takie kochane istoty.
haha, no dokładnie!:) moja grubaska też pożarła już mnóstwo rzeczy, między innymi niezliczone pary kapci i pluszaków, bieliznę, worki na śmieci, obgryzła nogi od stołu w salonie, meble, poręcze od foteli, łóżek, wygryzła mojemu bratu dziurę w materacu i przegryzła mamie ulubioną torbę;p no ale cóż, uroki posiadania psa. każdy kto chce go mieć, powinien się liczyć ze stratami materialnymi, ale jak się kocha, to się wybacza wszystko!;p
Seiti dzieki za przypomnienie chciałbym też spytać co mogę takiemu psu oprócz karmy dawać? wszystkim dzięki za odp. jedank zdecyduje się na psa ze schroniska ;D
Warto popatrzec tez na fora tematyczne, tam często są ogłoszenia "do adopcji pies w typie rasy".
Ja mam Parson Russel Terrieria i na forum tematycznym tej rasy sa ogłoszenia i pies do adopcji w typie PRT Jak i JRT (jack rusell terrier) i to całkiem świeże.
Oczywiście, nie można w takim przypadku liczyć, że pies będzie posiadał wszystkie cechy rasy, ale na pewno będzie z wyglądu jakąś przypominał
Takie ogłoszenia są właśnie dla osób, które chiałyby pieska w typie rasy ale nie mają pieniędzy na kupno pieska z dobrej hodowli, tak więc polecam szukanie też w ten sposób.
Ja mam Parson Russel Terrieria i na forum tematycznym tej rasy sa ogłoszenia i pies do adopcji w typie PRT Jak i JRT (jack rusell terrier) i to całkiem świeże.
Oczywiście, nie można w takim przypadku liczyć, że pies będzie posiadał wszystkie cechy rasy, ale na pewno będzie z wyglądu jakąś przypominał
Takie ogłoszenia są właśnie dla osób, które chiałyby pieska w typie rasy ale nie mają pieniędzy na kupno pieska z dobrej hodowli, tak więc polecam szukanie też w ten sposób.
Gotowane (ale trzeba zachować proporcje), jest jeszcze BARF.
Jak weźmiesz psa ze schronu od razu jedź z nim do weta i obserwuj uważnie przez kilka dni.
Może jakiś psiak z domu tymczasowego? Opiekun powinien Ci udzielić wielu informacji o takim futrzaku.
Jak weźmiesz psa ze schronu od razu jedź z nim do weta i obserwuj uważnie przez kilka dni.
Może jakiś psiak z domu tymczasowego? Opiekun powinien Ci udzielić wielu informacji o takim futrzaku.
-
- Informacje
-