Mój Pies Ledwo coś JE!
W sumie jakiś 1 tydzień. Ale wczoraj jeszcze normalnie jadła z ręki. Tylko dzisiaj zaczeła niejeść ale gdzieś z tydzien temu mama powiedziała żebym jej dała jedzenie z ręki bo zrobiła się taka chuda no ale się poprawiło no ale nadal bardzo mało je
-
jakieś objawy nadchodzącej cieczki?
-
w takim razie koniecznie do weterynarza.
-
Może to urojona, nie ma mleka? Srom jest normalny czy powiększony? Jeśli cieczkę miała w styczniu, to teraz mniej więcej wypada jej "poród" i "karmienie". Wtedy często suczki robią się kapryśne, ścielą sobie gniazdo, miewają problemy z apetytem.
Niemniej jednak najlepiej by było gdyby obejrzał ją weterynarz, bo przyczyna może być prozaiczna (jak to o czym pisałam wyżej) lub poważna (nerki, wątroba itd). Warto jej też na początek zmierzyć temperaturę, psia norma to 37,8 - 38,5 C.
Niemniej jednak najlepiej by było gdyby obejrzał ją weterynarz, bo przyczyna może być prozaiczna (jak to o czym pisałam wyżej) lub poważna (nerki, wątroba itd). Warto jej też na początek zmierzyć temperaturę, psia norma to 37,8 - 38,5 C.
-
Jak pójdziesz do weterynarza, to opowiedz mu o tym co się działo z psem ZANIM go zaszczepi. Chorego psa, ani psa po chorobie nie wolno szczepić (nawet jeśli jemu się nic nie stanie, to szczepionka pójdzie na marne). Wet powinien zaszczepić psa dopiero jak upewni się, że psu nic nie dolega.
-
Ile ma lat ?Ty nie czekaj na szczepienie tylko idz zrób jej podstawowe badania plus mocznik i kreatyninę .Takie chudniecie ,nie jedzenie i wzmożone pragnienie to moze być choroba nerek więc nie czekaj ,lepiej zrób wyniki .
-
- Informacje
-