Hej, jakie szelki polecacie dla szczeniaków? Wiem że szczeniaki nie powinny chodzić w szelkach, ponieważ jeżeli ciągną może im się zdeformować klatka piersiowa, albo takie tam. Ale ona (mój pies) nie ciągnie w ogóle, dlatego potrzebne mi szelki, oczywiście nie będzie w nich chodziła cały czas, tylko na takie dłuższe spacery, albo spacery samochodowe / pociągowe / rowerowe.
Chodzi mi o wzór szelek.
Jakie są waszym zdaniem najlepsze z niżej wymienionych?
1.
Szelki takie "zwykłe", pospolite.
2.
Szelki norweskie
3.
Szelki "guardy"
4.
Szelki pełne
Jakich używacie? Albo jakie są warte uznania?
Jakie szelki dla szczeniaka?
-
Usuwam post merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2014, 21:33 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
- Labomaniaczka
Sprawdzałam już, biega w nich jakby ich nie było
Tylko te szelki w których testowałam, to są za wielkie (mojej roboty szelki) bo z niej spadły :DD
A teraz chcę kupić takie szelki które będą w sam raz..
Tylko te szelki w których testowałam, to są za wielkie (mojej roboty szelki) bo z niej spadły :DD
A teraz chcę kupić takie szelki które będą w sam raz..
-
Jeżeli sunia nie ciągnie to bez różnicy jakie. Kup takie, w których ona sie dobrze czuje.
- Labomaniaczka
Chodzi mi o to które są najlepsze dla szczeniaków wygodą.
A może na razie ładna obróżka,szczenie szybko rośnie,łatwiej regulować. Jeśli dobrze pamiętam,to twój piesek jest w typie jamniczka, a dla młodych jamników szelki są niewskazane. Jak urośnie to wtedy wybierzesz sobie szelki.
- Labomaniaczka
Tak w typie jamnika, a chcę jej kupić szelki szelki ponieważ ona się nie ciagnie, a jak ma smycz dłuższą to jej się ciągle pomiędzy łapkami plącze.. i chcę jej kupić szeleczki.
-
Usuwam post merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2014, 21:17 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
- Labomaniaczka
Chyba kupię jej te pierwsze, bo mam guardy (hand made) ale one są na nią za wielkie.. i jej kupię szeleczki ze sklepu..
Ciekawe czy u mnie można przymierzać szelki..
Ciekawe czy u mnie można przymierzać szelki..
-
Tego pierwszego rodzaju szelek nigdy nie lubiłam, bo trzeba wsadzić w nie psa.
- Labomaniaczka
Ona jest mała i młoda i lubi szelki ;]
Dziś idę kupić
Dziś idę kupić
-
Ola, jak ja się męczyłam z suką jak była mała, żeby takie ubrała. W końcu dałam za wygraną i kupiłam nakładane przez głowę.
-
- Informacje
-